Stekt torsk med lök- & svampröra

Receptkreatör:

stekttorsksvampFör: 4 personer

Ingredienser
200 g rökt, magert fläsk
200 g små champinjoner
200 g små lökar
1-2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 dl torrt, vitt vin

4 bitar torskfilé a 150-200 g
salt, peppar
matfett till stekning

Gör så här:
Ta svålen av fläsket och tärna det. Stek det i torr stekpanna. Ansa champinjonerna
och lägg dem i stekpannan. Skala och dela löken i halvor eller klyftor och lägg i stekpannan. Fräs i ett par minuter. Häll på sirap och vin och sjud tills löken är mjuk.

Skölj fiskfiléerna och torka dem. Salta och peppra dem. Stek dem i matfett i en stekpanna. Servera genast tillsammans med lök -svampröran och kokt potatis eller pasta.

Om receptkreatören

Socker passar bra i de flesta sorters matlagning. En liten nypa socker i grytan, dressingen eller marinaden rundar av aromen och lyfter fram smaken på dina råvaror. » Besök DanSukker
Dela med dina vänner
Print Friendly