Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

Receptkreatör:

svampskinkabaguetteEn underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

För: 4-6 personer

Ingredienser
150 g svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
1 krm salt
1 msk Arla® Svenskt Smör
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp timjan
1 surdegsbaguette
100 g lufttorkad skinka
1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här:
Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraiche. Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost. Dela skinkan i mindre bitar. Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly