Toast Skagen

Receptkreatör:

toastskagenFör: 4 personer

Ingredienser:
400 g stora räkor
1 dl kvarg
1 kopp creme fraiche
1 tsk dijonsenap
2 msk finhackad dillcitronsaft efter smak (ca 2-3 matskedar)
salt
svartpeppar
8 skivor rostbröd
löjrom (ung. 80 g)
1 rödlök

Gör så här:
Skala räkorna. Spara ett par räkor till dekoration, grovhacka resten och blanda sedan kvarg, creme fraiche, finhackad rödlök, dijonsenap, citron och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Täck skålen och låt blandningen stå i kylskåpet tills det är dags att lägga upp tallriken och servera förrätten.

Rosta brödet, använd sedan en rund kakform för att skära ut en rundel. Lägg en klick av skagenröran på brödet och avsluta sedan med att garnera med ett par hela räkor, löjrom och lite finhackad rödlök. Om du har lite dill kvar så blir en liten kvist dill en fin och välsmakande garnering också.

Om receptkreatören

Dela med dina vänner
Print Friendly