Torsk med salsa verde-dressad potatis och vårprimörer

Receptkreatör:

Ingredienser

Torsk
600 gram torskrygg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Salsa verde-dressad potatis
700 gram färskpotatis(ar)
35 gram färsk bladspenat
0,5 kruka(or) färsk dill
0,5 kruka(or) färsk gräslök
1 klyfta(or) vitlök
0,5 dl olivolja
0,5 st citron(er)
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Primörer
100 gram rädisor
125 gram färsk sparris
0,5 st röd lök
0,5 msk olivolja
0,5 tsk vit balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Salsa verde:
1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.
2. Lägg spenat, dill, gräslök, skalad vitlök, olja, citronsaft, senap, salt och peppar i en matberedare och mixa till en dressing. Det går även bra att använda en stavmixer.
Fisk:
1. Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
2. Klicka över lite smör på varje fiskbit och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Primörer:
1. Skölj och dela rädisorna på mitten.
2. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
3. Koka sparrisen ca 1 min och skölj den sedan kall för att avstanna kokprocessen.
4. Blanda sparris, rädisor och rödlök i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Salsa verde:
1. Dela den kokta potatisen på mitten och blanda samman med salsa verden.
2. Servera den ugnsbakade torsken med salsa verdedressad potatis och primörer.

Recept: Mari Bergman
Receptet är från: Tasteline

Dela med dina vänner
Print Friendly