Ugnsbakad salsiccia och revbensspjäll

Receptkreatör:

Ungsbakad-salsiccia-och-revbensspjäll-feb-2015-2För: 4 personer

Ingredienser:
500 g salsiccia
1 kg revbensspjäll
2 kvistar
rosmarin
½ kruka timjan
3 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med att smaksätta såsen du ska pensla köttet med innan servering:

1. Blanda vinäger, honung och vatten.
2. Blanda i hälften av de färska örterna (de behöver inte hackas eftersom de bara ska smaksätta).
3. Skär revbensspjällen i mindre bitar mellan varje revben och salta ordentligt, peppra och olja in.
4. Fördela dem på en ugnsplåt och strö över resten av de färska örterna. Massera köttet så att smakerna går in.
5. Grädda i 15 minuter.
6. Skär salsiccian på längden och lägg dem med skinnsidan nedåt tillsammans med revbensspjällen. Grädda i ytterligare 15 minuter.
7. Pensla därefter köttet med honungs- och vinägerblandningen.
8. Höj värmen till 240 grader och grädda köttet med grillfunktionen i 4-5 minuter eller tills att köttet har fått färg.
9. Servera med polenta, svampröra och tallegiosås.

aldente

Om receptkreatören

Jag som står bakom Al Dente heter Samantha Santambrogio–Öberg och är född och uppvuxen i Milano. När jag flyttade till Sverige ville jag bli hemmafru, och det blev jag också. Men för att sätta krydda på tillvaron började jag hålla matlagningskurser som fritidssysselsättning. Numera är det mitt jobb och jag älskar det! Varje kväll träffar jag trevliga människor och tillsammans lagar vi mat. Stämningen i köket är lagom högljudd och familjär. Precis som hemma i Italien. I våras gav jag ut min första kokbok och jag är även ansvarig utgivare för matmagasinet Al Dente, den enda tidningen i Sverige som bara skriver om italiensk mat och vin. I Al Dente hittar man gedigna basrecept, festmåltider, söta desserter och massa av pasta.
Dela med dina vänner
Print Friendly