Vegetarisk gryta med gremolata

Receptkreatör:

veggrytagremolataEn smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.

För: 4 personer

Ingredienser
1 gul lök
2 gula paprikor
400 g zucchini
Arla® Svenskt Smör
1 burk kikärtor à 400 g
1 burk hela tomater
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljong
1 tsk timjan

Gremolataröra:
250 g KESO® cottage cheese
rivet skal av ½ citron
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk persilja
surdegsbröd

Gör så här:
Blanda ihop röran. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs alla grönsaker i smör en gryta. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner kikärtor och tomater med sitt spad. Krydda med peppar, smulad buljongtärning och timjan. Låt allt koka ihop ca 10 min. Servera med gremolataröran och gärna bröd.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly