Vegetariska, fyllda auberginer med svamp och svarta bönor

Receptkreatör:

Vegetariska, fyllda auberginer med svamp och svarta bönor

För: 4 personer

Vegetariska, fyllda auberginer med svamp och svarta bönor

2 auberginer (á 200-250g styck)
200g champinjoner
1/2 gul lök
1 liten burk majs
1 msk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 dl kokta svarta bönor
150g fetaost

Tillbehör:

3 dl ris
1/2 kruka persilja
creme fraiche

  • Skölj auberginerna och halvera dem. Skrapa ur innehållet med en sked och hacka det. Skrapa inte ur dem helt utan behåll cirka 1 centimeters kant av köttet runt om i skalet.
  • Hacka champinjoner och gul lök. Ha ner i en stekpanna tillsammans med majsen. Stek tills vätskan försvunnit och löken mjuknat. Ha ner den hackade auberginen och en klick smör som får steka in. Rör i chipotlepasta och finhackad vitlök. Salta och peppra. Låt blandningen svalna, rör sedan i sköljda svarta bönor.
  • Rada upp auberginehalvorna på en plåt med snittytan uppåt. Dra gärna över ett varv med spraysmör eller pensla med smält smör (inte nödvändigt men gör det väldigt gott.) Skeda i svampröran och avsluta med ett lager smulad fetaost. Ställ in i 200 grader varmluft eller 225°C i vanlig ugn i cirka 20 minuter.
  • Hacka persilja och strössla över de färdiggräddade auberginerna. Servera med kokt ris och naturell creme fraiche.
Dela med dina vänner
Print Friendly