Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Receptkreatör:

vietnamesiskflaskkarreVietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.

För: 4 personer

Ingredienser
800 g fläskkarré i skivor med ben
½ färsk röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 50 g
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk Arla® Svenskt Smör
1 g svartpepparkorn
5 stjärnanis
1½ tsk salt
1 liter vatten
¼ dl fisksås
½ lime i klyftor

Glaze:
2 msk japansk soja
½ dl strösocker
½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:
100 g risnudlar
3 salladslökar
4 salladsblad isbergssallad
½ krukor färsk mynta
½ krukor färsk koriander
1 g sweet chilisås

Gör så här:
Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Sila och spara buljongen.

Sätt ugnen på grill 225°. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min. Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg.

Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander.

Serveringsförslag:
Servera med chilisås och ev rostad vitlök

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly