Viltstek med granatäpple

Receptkreatör:

viltstekRecept på viltstek där vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.

För: 8 personer

Ingredienser:
1 kg älgstek
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk Arla® Smör-&rapsolja

Sås:
2½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk vilt- och kantarellfond
1 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad timjan
2 dl sky
1 granatäpple
½ dl grovhackad färsk gräslök

Gör så här:
Sätt ugnen på 125°.

Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim.

Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min.

Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp.

Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.
Serveringsförslag:

Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.

Tips:
Älgstek kan bytas ut mot rådjur-, hjort- eller nötstek

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly