Sprakande nyårsmeny till årets sista fest!

nyarsmeny2Nyårsafton är den kväll då man gärna unnar sig något extra gott och lyxigt samtidigt som man inte vill fastna i köket. Gör succé på nyår med Tryffelsvinets nyårsmeny där vi har recept från Kent Johansson, Andreas Kjörling och stjärnkocken Ulf Wagner. Du kan med fördel göra många av momenten i nyårsmenyn i förväg, vissa delar till och med dagen innan.

Vi inleder aftonen i stil och serverar stekt pilgrimsmussla med tryfferad majs, kräm på majs och lök. Till denna härliga förrätt serverar vi 2014 Simonsig Chardonnay som gifter sig på ett enastående sätt med smakerna i förrätten.

Huvudrätten, kalvfilé med potatisgratäng, rosépepparsås och sparris, levereras av stjärnkocken Ulf Wagner. Vi avnjuter huvudrätten tillsammans med 2010 Meerlust Rubicon som lyfter maten till nya höjder.

Ett gott avslut vill vi ju ha, vilket vi får med Andreas Kjörlings fantastiskt läckra Crème Brulée som tillsammans med 2010 Erdener Treppchen Riesling Beerenauslese är som en symfoni för våra smaklökar!

För att komma till menyn klicka här.

Bon appétit och Gott Nytt År!

Dela med dina vänner