Så här beställer du vin

2008 Annamaria Clementi Franciacorta Riserva (nr 90628) – Ca’del Bosco

849,00 kr

 

Ca del Bosco Cuvée Annamaria Clementi Franciacorta Riserva är producentens flaggskeppsvin och produceras bara de bästa åren.

Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Efter att ha rest till Champagne bestämde sig Maurizio för att göra mousserande vin enligt traditionella metoden. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och använder enbart den bästa frukten används till slutprodukten. För att nå fram till bästa resultat lägger de ner mycket arbete på ny innovation. Ca’del Bosco rankas idag som en av Italiens absolut främsta vinproducenter och ligger ständigt i framkant vad gäller innovation.  Tillsammans med Bellavista och Berlucchi kan egendomen ta åt sig äran för att världen fått upp ögonen för de mousserande kvalitetsvinerna från Franciacorta. Ca’del Bosco producerar idag både röda, vita och mousserande viner.

Druvorna till Anna Maria Clementi skördades också för hand  (55% chardonnay, 25% pinot bianco och 20% pinot nero). Vinet är egendomens prestigevin och görs på de absolut finaste druvorna, utvalda från vingårdarnas olik cru-lägen, och produceras enbart de bästa årgångarna. Vinet får ligga minst sju år på sin jästfällning. Det är vinmakaren Maurizio Tanellas mamma som fått ge namn åt vinet. Produceras nu för tiden utan dosage.

Doft

Nyanserad och elegant doft med toner av rostat bröd, kanderade citronskal, pecannötter, gula äpplen, söta kryddor och vita blommor. 

Smak

Torr, frisk och elegant smak med likandne toenr som i doften, fina bubblor och lång eftersmak. 

Lagring

Bäst 2018-2023

Mat

Drick som aperitif eller till eleganta fisk- och skaldjursrätter.

Dela med dina vänner