Så här beställer du vin

2016 Kaapse Vonkel Brut (nr 7603) – Simonsig

145,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor

Simonsigs Kaapse Vonkel Brut har en perfekt balans mellan frukt och syra vilket ger vinet en finess och elegans. En dröm att avnjuta i trevligt sällskap!

Beställ här

Simonsig var först (1971) med att göra mousserande vin i Sydafrika enligt den traditionella metoden (som i Champagne). Man var även först med att använda alla tre klassiska druvorna som används i Champagne då man 1997 introducerade pinot meunier i cuvéen. Druvsammansättningen varierar dock från år till år.

Alla druvorna plockas för hand i små korgar och pressades därefter mycket försiktigt. Någon dag därefter får druvjuicen jäsa långsamt i en temperaturkontrollerad ståltank runt 15-17 grader. En del av chardonnaydruvorna ligger på gamla franska fat som bidrar med komplexitet och en härlig rondör. Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika.

Årgång 2016 blev ett utmanande år för vinodlarna på grund av mycket lite regn under växtperioden. Men, en fördel med de torra förhållanden var att druvorna inte fick några svampangrepp.

Kaapse Vonkel Brut har vunnit ett antal priser genom åren, bland annat 4 stjärnor av Platter och flera Veritas-medaljer.

 

Doft

Vinet har en pigg doft med fruktiga toner av citrusskal, vita persikor och gula äpplen, samt inslag av rostat bröd.

Smak

Torr och frisk smak med fruktiga toner och tydliga inslag av kex och brioche. En fin mousse med lekande bubblor. Den fina balansen mellan frukt och den friska syran ger vinet finess och elegans.

Lagring

Bäst 2018-2023.

Mat

Strålande som den är eller ihop med eleganta fiskrätter, soppor och skaldjur. Suveränt gott till ostron och paté!

Dela med dina vänner