Så här beställer du vin

Home of Cap Classique (nr 71510) – Simonsig Estate

HomeCapClassique

936,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Med Home of Cap Classique får du uppleva Simonsigs bredd på den mousserande sidan med två flaskor vardera av ett standardbubbel, en rosé och en blanc-de-blancs.

Antal

Simonsig är en mycket innovativ producent som gång på gång belönas med lovord och utmärkelser i internationella tävlingar och vinpress. Tryffelsvinet har nu handplockat en låda med tre olika mousserande viner, alla gjorda enligt den traditionella metoden som i Champagne som de i Sydafrika kallar Méthode Cap Classique (MCC). Eftersom Simonsig var först i Sydafrika med denna metod 1971 har vi valt att kalla lådan för ”Home of Cap Classique”. Du får här två flaskor av tre olika viner, ett lysande tillfälle att uppleva Simonsigs bredd på den mousserande sidan. Servera det som aperitif, tillsammans med en munsbit eller en hel buffé – i den här lådan med mousserande viner finns något för varje tillfälle.

Lådan innehåller:

2 flaskor 2015 Kaapse Vonkel Brut

Kaapse Vonkel var det första Cap Classique-vinet från Simonsig som fick starta en helt ny era i Sydafrika 1971. Succén var omedelbar! Vinet har år efter år fått fina utmärkelser, både på den egna marknaden och internationellt. Vinet är gjort på 49% Pinot Noir, 48% Chardonnay och 3% Pinot Meunier och har legat 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. För att få en större komplexitet har en del av Chardonnay vilat i tidigare använda franska ekfat. Kaapse Vonkel är perfekt att njuta som ung men har också potential att lagras.

Ur ett glas Kaapse Vonkel Brut kommer en härligt blommig doft och toner av gröna äpplen, aprikoser och körsbär. Du hittar en perfekt balans mellan frukt och syra vilket ger vinet en finess och elegans som inte står långt borta från en äkta champagne. Här finns en härligt krämig mousse som förstorar den delikata doften av brioche och nybakat bröd. Detta är en perfekt aperitif men också ett bra matvin. Drick gärna till skaldjur, ostron, löjromstoast, paté eller eleganta soppor!

2 flaskor 2015 Kaapse Vonkel Brut Rosé

År 2004 släpptes den första rosén gjord på tre röda Pinot-druvor från Simonsig Estate, inklusive Sydafrikas röda nationaldruva Pinotage. Årgång 2015 innehåller 63% Pinot Noir, 35% Pinotage och 2% Pinot Meunier. Druvorna pressas försiktigt och bara den finaste juicen (cuvéen) används. Den jäser på ståltank och man använder en speciell jäst som bevarar fräschören och den fina fruktigheten. Sedan görs den andra jäsningen på flaska och vinet ligger 16 månader på sin jästfällning innan degorgering. Vinet tilltalar alla som gillar rosé – det är en riktig humörhöjare, både för en romantisk tête-a-tête eller på större kalas!

Detta rosa bubbel har en förtjusande pigg, laxrosa färg som kontrasterar pärlbandet av vita bubblor. Doften är fräsch och fylld med rosenblad och röda bär som avslöjar druvorna bakom vinet. Moussen är fin och livlig och tar fram den blommiga, rödbäriga och brödiga doften. Vinet visar en stor fruktintensitet vilken är perfekt balanserad av elegant friskhet som leder till en krispig och frisk torr avslutning. Det passar perfekt till snittar, skaldjur, torkad skinka, rökt lax och även asiatisk mat.

2 flaskor 2012 Cuvée Royale Blanc-de-Blancs

Efter en studieresa som chefsvinmakare Johan Malan gjorde till Champagne 1990 fick han idén att vidareutveckla Simonsigs Méthode Cap Classique med att göra en Blanc-de-Blancs av hög kvalitet på enbart Chardonnay. 1992 blev den verklighet. Alla druvorna till Cuvée Royale plockas för hand i små korgar och genomgår därefter en noggrann selektering innan de får en försiktig pressning. Vinet lagras delvis på tidigare använda franska ekfat innan det får en andra jäsning på flaska. Vinet får vila cirka 48 månader på sin jästfällning innan det degorgeras. Cuvée Royale har flera gånger utsetts till det bästa mousserande vinet från Sydafrika.

Cuvée Royale har en frisk, härlig och mineraldriven doft med citrus och blommiga inslag. Här finns limetoner som balanseras perfekt av delikata toner av rostad mandel och brioche. Smaken är torr med frisk hög syra och med en elegans som för tankarna till Champagne, allt inbäddat i en härlig, krämig mousse. Servera med fördel till skaldjur; havskräftor, räkor, krabba, hummer eller allra helst till ostron. Det funkar även perfekt som en aperitif vid sommarens alla festligheter.

Dela med dina vänner