Så här beställer du vin

Rosé Special (nr 75820-09) – Mourgues du Grès

Ekologiskt

768,00 kr

Rosé Special från Mourgues du Grès ger dig möjlighet att prova tre olika ekologiska roséviner av hög kvalitet i tre olika stilar från södra Frankrike.

Beställ här

Äntligen rosétider! Nu säger vi hejdå till vinterhalvåret på allvar, och vi på Tryffelsvinet gör det med vår ekologiska storsäljare från södra Frankrike: en blandlåda med tre olika roséviner från fantastiska Château Mourgues du Grès. Egendomen drivs av François och Anne Collard, omfattar 35 hektar och ligger i nedre Costières de Nîmes i södra Rhônedalen. François är agronom, ingenjör och oenolog. Efter att ha arbetat på slottet Lafite-Rothschild kom han tillbaka till familjeegendomen med en vision om att återspegla hemregionens terroir. Jordbruket bedrivs ekologiskt och hållbart sedan 2004 och sedan 2015 utövar de alltmer naturlig vinmakning utan svavel. Vinerna utmärks av en närvarande frukt och läcker, harmonisk struktur. Blandlådan Rosé Special innehåller tre olika roséviner i tre olika stilar, vilket gör att du kan variera efter mat och tillfälle eller bjuda in till roséprovning.

Lådan innehåller totat 6 buteljer:

2 buteljer Fleur d’Eglantine 2018

Fleur d’Eglantine, som fått namnet från rosen med samma ljusa färg och är gjort på druvorna grenache, mourvèdre och syrah. Vinet har en frisk och fruktig stil med inslag av röda bär och citrus, och ett fräscht avslut med grapetoner. Passar allra bäst till lätta skaldjursrätter, sushi och som sällskapsvin. Bäst under 2019.

3 buteljer Les Galets Rosé 2018

Les Galets Rosé har fått sitt namn från de stora stenar, les galets, som ligger kring vinstockarna och skänker värme på nätterna. Huvuddruvan är syrah (50 procent) med en liten del grenache (40 procent) och en gnutta mourvédre (10 procent). Vinet får ligga på jästfällningen i ungefär en månad och lagras sedan i ståltank under två månader utan att genomgå malolaktisk jäsning. Inget svavel tillsätts under vinifieringen, men en del tillsätts innan buteljering. Vinet bjuder på en skön och ursprungstypisk rödfruktighet och en lite örtig ton. I smaken kommer det fram mer tydliga toner av hallon och våt sten. Ett härligt rosévin i en matvänlig stil som passar perfekt till sydfranska rätter på fisk, skaldjur och kyckling. Bäst under 2019.

1 butelj Capitelles de Mourgues Rosé 2017

Mourgues du Grès producerar även en mycket liten kvantitet av det unika rosévinet Capitelles des Mourgues. Vinet är gjort på mourvèdre, syrah och grenache från mycket gamla stockar i vingården Argence och lagras några månader på ekfat. Fatkaraktär är ovanligt på rosévin, men när man provar Capitelles des Mourgues undrar man varför inte fler väljer att göra så här? Resultatet är ett smakrikt vin med frisk syra, knäckig karaktär och toner av färska örter, mogna bär, lite vanilj, rostat fat med en aningen eldigt avslut. Servera till smakrika rätter med stekt eller grillad fisk. Bäst 2019-2022.

Dela med dina vänner