Så här beställer du vin

2013 Châteauneuf-du-Pape (nr 79942) – Roger Perrin

Ch9Perrin

226,00 kr

Minsta beställning är 3 flaskor!

Châteauneuf-du-Pape från Roger Perrin är fantastiskt mycket vin för pengarna. Kraftfullt med inslag av solmogna bär samt kryddiga och peppriga toner.

Antal

Detta vin kommer från Domaine Roger Perrin som ligger i hjärtat av Châteauneuf–Du–Pape. En mytomspunnen region med klassiska viner och ofta mycket prisvärda. Luc Perrin, som olyckligt avled 2009, gjorde en enorm uppryckning av vingården. Han gjorde sin praktik på Chateau Beaucastel innan han tog över familjeegendomen på 80-talet. Under de senaste 10 åren har han gjort stora inverteringar i vineriet och har fått internationell ratings i absolut toppklass av digniteter som Parker, Tanzer, Wine Spectator. När vi pratade med John Livingstone som skriver om Rhône i Decanter var hans omdöme att Domaine Roger Perrin ”is the biggest catch in the region”. Hans syster Veronique Perrin har nu tagit över styret och fortsätter på sin bros spår samt går mer och mer mot organiskt odling.

Perrins Châteauneuf–Du–Pape är fantastiskt mycket vin för pengarna. Vinet görs på 7 olika druvor som handplockas och vinifieras var och en för sig. Efter ca 1 år gör han sin assemblage och därefter lagras 20% av vinet i nya Franska ekfat och resten i cementtankar. Vinet har en tät, mogen och ren frukt med en kraftig struktur och kommer att utvecklas med lagring i flera år framåt.

Châteauneuf-du-Pape 2011 från Domaine Roger Perrin fick högsta betyget ”OUTSTANDING” av välrenommerade Decanter! Andra årgångar av vinet har också fått höga poäng av internationella vingurus.

Doft

Kraftfull och varmfruktig doft av solmogna körsbär, och hallon samt kryddiga och peppriga toner, lakrits och liten rökighet.

Smak

Fräsch fyllig smak med bra koncentration av mogna, mörka och röda bär och kryddiga toner. Stramt och fruktigt med fräsch syra som ger en härlig balans åt de relativt kraftfulla tanninerna. Fin lång och fruktig eftersmak.

Lagring

Bäst 2017-2024

Mat

Mustiga grytor, gärna av vilt med svamp, rödvin och härliga, sydfranska örter. Eller till kryddrubbad stek av nötkött med rödvinssås.

Tips

Lufta gärna vinet en timme i karaff före servering.

Dela med dina vänner