Så här beställer du vin

2013 Chianti Classico (nr 79945) – Setriolo

SetrioloChiantiClassico

165,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Setriolo Chianti Classico är ett koncentrerat, välbalanserat och fylligt vin med druvtypiska smaker av röda körsbär. Härlig blandning av elegans och styrka.

Köp på Systembolaget

Setriolo är en liten gård i staden Castellina i Chianti, Toscana och ägs av familjen Soderi. Gården sträcker sig över en total yta av 13 hektar varav endast 3,5 hektar är planterade med vinodlingar. Produktionen är endast ca 7000 flaskor per år. Unga Susanna Soderi driver tillsammans med sin mamma vingården och har tillfört ett ”modernt tänk” som resulterar i fantastiskt rena och eleganta viner som utvecklas med lagring.

Hos Setriolo sköts allt med hänsyn och respekt för naturen och detta för att kunna erbjuda produkter som bjuder på den äkta karaktären, typisk för denna förtrollande del av Toscana. Setriolos filosofi återspeglas redan i logon som i sig är en historia. Ett gammalt olivträd som överlevde både den destruktiva frosten 1985 och de nyplanterade vinrankorna som det omges av. Som en vaktpost blickar det ut över sina ägor. Vinodlingarna sträcker sig över lerrika sluttningar och vårdas för att säkra det bästa av kvaliten i varje druva. Man odlar i huvudsak Sangiovese och en liten del Merlot.

2013 är en fin årgång för Setriolo Chianti. 50% av vinet är lagrat i cementtank och resten i ett år gamla ekfat. Underbart ren stil med körsbärsfrukt.

Doft

En kraftfull och druvtypisk doft med inslag av röda körsbär, plommon, mineraler, örter, kryddor, söt tobak, liten blommighet och fina fattoner.

Smak

Koncentrerat, välbalanserat och fylligt vin med druvtypiska smaker av röda körsbär. En härlig blandning av elegans och styrka med fin fräschör. Lång, fin avslutning full av harmoni.

Lagring

Bäst 2017-2021

Mat

Perfekt till pastan, en krämig risotto eller kalv med smakrika tillbehör. Gör sig även bra till ostbrickan eller en charktallrik med salami och torkad skinka.

Dela med dina vänner