Så här beställer du vin

2013 Les Capitelles Rouge (nr 79944) – Mourgues du Grès SLUTSÅLD

Ekologiskt Capitelles

187,00 kr

SLUTSÅLD!

Les Capitelles Rouge har en fyllig, tät smak av mogna bär och frukter, relativt kraftiga integrerade tanniner och rostade fat med moccatoner.

François och Anne Collard heter paret som driver Château Mourgues du Grès. Det är en ganska liten egendom på 35 hektar som ligger nära floden Rhône som har synts och hörts i vinvärlden de senaste åren. Mycket därför att vinerna håller en oerhört hög kvalité och är personliga och karaktärsfulla. François som är agronom, ingenjör och oenolog har under en tid arbetat på slottet Lafite-Rothschild och den kunskapen har han förvaltat väl här.

Les Capitelles Rouge är flaggskeppet gjort på särskilt utvalda druvor från en specifik vingård, Argence, där Syrah dominerar och Grenache från mycket gamla vinstockar kompletterar. Vi hittar här en enorm koncentration med dominans av syrah, inte helt olik de dyrare vinerna från Hermitage. Produktionen är endast ett par tusen lådor och vinet är strikt allokerat.

Robert Parker skriver så här; ”Dense, powerful, and full-bodied, this sensational effort possesses considerable noblesse as well as quality.” Han ger detta vin konstant höga poäng och liknar det vid en bra Chateauneuf-du-Pape. 2013 är ännu en mycket bra årgång, Capitelles de Mourgues är ett veritabelt fynd som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Tryffelsvinets medlemmar!

Doft

Stor men ännu ganska ung doft av blåbär, svarta vinbär, lite rökiga toner som medvurst, örter, rostade fat och mocca.

Smak

Fyllig, tät smak av mogna bär och frukter, liten trevlig fruktsötma, relativt kraftiga integrerade tanniner och rostade fat med mockatoner.

Lagring

Bäst 2017-2024

Mat

Vilt eller annat mörkt kött med gräddiga såser, grytor, stekar, örtkryddade kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Allehanda ostar.

Tips

Lufta gärna en timme i karaff. 17-18 grader är bra serveringstemperatur.

Dela med dina vänner