Så här beställer du vin

2013 Selverello Cortona Syrah (nr 95241) – Dal Cero

selverello

131,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Selverello Cortona Syrah har en fruktig och ungdomlig smak med inslag av mogna körsbär, plommon, lakrits, örter, kryddor och vanilj.

Beställ här

Familjen Dal Cero är en liten familjeproducent som startade sin verksamhet i början av 1930-talet. Huvudverksamheten Tenuta di Corte Giacobbe ligger i Soave och närmare bestämt kommunen Roncà. På 1980-talet expanderade familjen till Toscana där de äger och driver Tenuta Montecchiesi. I Cortonas böljande landskap görs här vin under ledning av familjen Dal Cero som utforskar nya möjligheter för bland annat Syrahdruvan.

Vinmakaren Davide Dal Cero leder arbetet på denna 42 hektar stora vingården under ledning av oenologen Dr. Nicolo D’Afflitto. Davides viner från Cortona, en urgammal vinodlingsregion i Toscana, är spektakulära med den rena och drivande essensen av Syrah, mogen och muskulös. Man har medvetet minskat avkastningen per vinstock, vilka odlas på övervägande sandig lera, och som med hjälp av varma vårar och fint sommarklimat visar upp viner med fantastisk struktur och hållbarhet. Familjen Dal Cero jobbar så naturligt de bara kan och håller nu på att ställa om produktionen till ekologisk, allt för att behålla mångfalden i den miljö som vingården består av.

Vinrankorna växer på Cortonas böljande kullar, 280 meter över havet. Druvorna handplockas i mitten av september. Efter macerationen, som varar i 18 dagar, får vinet ligga på stora ekfat i 6 månader innan buteljering. Det här är ett vin som är lätt att falla för!

Doft

Stor doft av fräsch mörk frukt såsom mörka körsbär, plommon, örter, lakrits och kryddor, typiskt för Syrahdruvan.

Smak

Vinet har en fruktig och ungdomlig smak med inslag av mogna körsbär, plommon, lakrits, örter, kryddor och vanilj. En fin fräschör med mjuka och eleganta tanniner samt en lång och härlig eftersmak.

Lagring

Drick 2016-2018

Mat

Passar väl till rätter av nötkött, lamm, kyckling och vilt samt hårdostar. En smakrik pasta är också gott.

Dela med dina vänner