Så här beställer du vin

2015 Château Bibian (nr 90577)

165,00 kr

Château Bibian är ett härligt klassiskt bordeaux-vin, ett utmärkt matvin som gärna kan drickas redan idag till lamm, nötkött och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker. Passar även till olika former av paté eller en hårdost. Vinet kommer att utvecklas mycket fint under de närmaste två till sex åren om du väljer att lägga några flaskor i källaren.

Château Bibian är en av de äldsta egendomarna i Listrac Medoc. 1932 klassades slottet som Cru Bourgeois och 1999 togs det över av familjen Meyre. Domänen sträcker sig över 20 hektar i Listrac.

Jordmånen består av grus och kalkhaltig lera. Snittålder på vinrankorna är 40 år.

Druvorna till vinet har skördats både manuellt och maskinellt, manuell sortering av druvorna, fullständig avstjälkning. Jäsning i ståltank. Vinet har lagrats i ekfat där 40 % utgör ny ek i 12 månader

2015 Château Bibian Bibian belönades med guldmedalj vid Concours de Bordeaux des vins d’Aquitaine 2017.

Doft

Doften signalerar klassisk, härlig bordeaux från vänstar stranden; svarta vinbär, blåbär, enbär, ört och ceder.

Smak

Fyllig och balanserad smak av svarta vinbär, björnbör, enbär, tobak och vanilj. Strama men integrerade taniner, fin matvänlig syra, lång eftersmak av enbär, ört och mineral.

Lagring

Bäst 2019-2025

Mat

Ett härligt matvin som gärna kan drickas till nöt, lamm och anka. Gärna till grillat med klassiska, örtiga smaker. Passar även till olika former av paté eller en hårdost.

Dela med dina vänner