Så här beställer du vin

2014 Frans Malan Cape Blend (nr 76653) – Simonsig Estate

199,00 kr

Frans Malan Cape Blend är ett tidlöst och klassiskt vin med generös karaktär. Packad med mörk frukt och toner av kanel, choklad, kaffe och lite blyerts.

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika. Deras viner åtnjuter många internationella och nationella utmärkelser vilket är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!

Detta vin har blivit uppkallat efter den visionära legendar som grundat Simonsig och efterlämnat ett arv att förvalta, nämligen det att vara vidsynt och innovativ. I den andan har Simonsig gjort ett vin som har smakrikedom, finess och precision. Det är en så kallad Cape Blend som varje årgång har lite olika druvsammansättning.

Druvorna plockas för hand under dygnets svalare timmar och pressas sedan försiktigt. Vinet är lagrat på franska (78%) och amerikanska (22%) fat i 17 månader, varav 15% nya. Vinet har vunnit ett antal fina priser, bland annat guldmedalj i både Mundus Vini och Concours Mondial de Bruxelles. Det fick även utmärkelsen ”Best in class” när de 100 bästa vinerna i Sydafrika korades 2016. Det här är ett tidlöst och klassiskt vin, och som med all skönhet vill man bara uppleva mer av det.

Doft

Maffig doft, packad med mörka bär och frukter. Härlig fatkaraktär med kanel, choklad, kaffe och en hint av blyerts.

Smak

Ett komplext och smakrikt vin med generös frukt i form av plommon och björnbär. Elegant fatkaraktär med toner av choklad, kaffe och kanel. Läckra, lena tanniner och lång eftersmak.

Lagring

Bäst 2017-2024

Mat

Du kan vara säker på att den kommer att passa till mycket, bland annat perfekt till smakrika rätter av vilt (även fågel) och mörkt kött samt vällagrade ostar.

Tips

Servera vid 17-18 grader.

Dela med dina vänner