Så här beställer du vin

2014 Marsannay (nr 79947) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

275,00 kr

SLUTSÅLD!

Marsannay är ett fylligt vin med en härligt fräsch frukt och inslag av hallon, kryddor och kaffe. Bra längd och fin elegant avslutning.

Domaine Trapet är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin. Man producerar idag allt från Marsannay till Chambertin Grand Cru. Sonen Jean-Louis har lyft kvalitetsnivån ytterligare bl a genom att sluta filtrera sina viner, större andel ny ek, samt minutiöst underhåll av vingårdarna. Domaine Trapet räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området.

Marsannay ligger strax norr om Gevrey-Chambertin och vinerna här har ofta en läckert rustik karaktär. Priserna ligger väsentligt lägre än för viner från grannen Gevrey och man hittar ofta riktiga fynd från detta område som ju tillhör Bourgogne. Domaine Trapet gör en mycket attraktiv Marsannay som i vårt tycke är ett av de mest prisvärda vinerna vad gäller seriös Bourgogne.

Domaine Trapet excellerar och tillhör nu de 2-3 bästa producenterna. Ett veritabelt fynd för alla som gillar Bourgogne!

Doft

Fräsch fruktig doft med inslag av skogshallon, mineraler, lätt kryddighet och en fint rostad fatkaraktär.

Smak

Fylligt med en härligt fräsch frukt och inslag av hallon, kryddor och mineraler. Len och fin struktur, fin syra, bra längd och fin elegant avslutning.

Lagring

Bäst 2017-2023. Går att dricka nu med bra luftning men kommer att utveckla komplexitet och klassisk Bourgognekaraktär med lagring.

Mat

Serveras vid cirka 18°C till rätter av vilt, fågel, lamm- eller nötkött.

Dela med dina vänner