Så här beställer du vin

2014 Meerlust Cabernet Sauvignon (nr 70230)

meerlustCS

225,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor

Meerlust Cabernet Sauvignon har en ren, generös och fyllig fruktighet med frisk syra. Imponerande fin struktur med härlig energi och inslag av mörka bär.

Antal

Meerlust historia började 1693 då huset uppfördes på egendomen. Den svala brisen från kalla False Bay som dagligen svalkar, har gett den dess namn. Meerlust betyder ”pleasure of the sea”. 1756 kom det i familjen Myburghs ägor och är det än idag. Meerlust anses magiskt. Få vingårdar kombinerar så storstilat fantastiska viner med ett tjusigt och gästfritt hem och naturligt sköna omgivningar. Atmosfären är avslappnad och nästan poetisk, den inbjuder till att sakta ner och njuta av livet.

Druvorna till Meerlust Cabernet Sauvignon kommer från rankor i steniga jordar med viss andel lera som binder vatten och skyddar rankorna från torka. Druvorna plockas för hand och pressas sedan försiktigt. Bara självrunnen druvjuice används. Efter jäsning lagras vinet i 20 månader på franska ekfat, varav 75% nya. Detta vin är imponerande som ungt men dess intensitet, harmoni och balans lovar mycket inför framtiden. Det här vinet kommer bara att bli bättre. Precis som med Meerlusts andra fantastiska viner har vinmakaren Chris Williams lyckats ännu en gång med att ta fram ett underbart fylligt och smakrikt vin med lång källarpotential.

Doft

Intensivt fruktig doft med toner av svarta vinbär, mörka plommon, cederträ och tobak.

Smak

Ren, generös och fyllig fruktighet med frisk syra. Imponerande fin struktur med lena tanniner och inslag av svarta vinbär och plommon. Komplex, lång eftersmak med härlig energi som man bara vill ha mer av.

Lagring

Bäst 2018-2034

Mat

Detta fylliga vin kan med fördel paras ihop med nötkött, vilt och lamm, gärna grillat eller stekt, men prova också tillsammans med en mustig höstgryta.

Tips

Serveras vid 18-20 grader. Låt lufta en timme i karaff innan avnjutning.

Dela med dina vänner