Så här beställer du vin

2014 Segna de Cor (nr 75802) – Le Roc des Anges

Ekologiskt LeRocDesAnges

149,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Segna de Cor är ett biodynamiskt vin från södra Frankrike med stor koncentration, härlig fruktighet, fin mineralitet och en elegant tanninkick på slutet.

Antal

Domaine Le Roc des Anges, som drivs av Majorie Gallet, en ung kvinna med vida ambitioner, ligger i området Roussillon i södra Frankrike. Majorie blev tidigt intresserad av vin och började plugga eonologi på universitet i Montpellier. År 2001, bara 23 år gammal startade historien om Le Roc des Anges. Idag äger hon 22 ha mark i regionen Maury där marken är mager och rik på skiffer. Jordmånen erbjuder bra dränering och tvingar rankornas rotsystem långt ner i jorden vilket resulterar i viner med stort djup och elegans samt påtaglig mineralton. Det ger även ökad livslängd för rankorna, ungefär hälften av vinrankorna håller en imponerande ålder på mellan 40 och 90 år! Skördeuttaget blir därmed lågt men i gengäld får de stor koncentration i vinerna.

På Le Roc des Anges arbetar de biodynamiskt med stor respekt för naturens egen förmåga att framställa bra viner, vilket utesluter kemikalier och betyder manuell skörd. Druvorna pressas inte utan behålls hela i klasar och extraktionen är försiktig. Vinet lagras endast i cementtank i 8 månader och filtreras mycket lätt. Resultatet blir eleganta, mineraldrivna viner i sympatisk prisklass.

Segna de Cor är en blend gjord på typiska sydfranska druvor. Namnet låter väldigt exotiskt men är faktiskt inget annat än en s.k. palindrom. Vänd på Roc des Anges så får du se…

Doft

Fräsch och djup doft. Hallon, jordgubbar, mörka bär, örter och mineraltoner studsar upp ur glaset. Elegant, fruktigt och koncentrerad doft vittnar om ett mycket välgjort vin!

Smak

Smaken är koncentrerad och här kommer tonerna från doften igen. Frukten biter sig fast i gommen och stannar kvar länge. Avslutas med en kraftfull och elegant tanninkick.

Lagring

Bäst 2016-2020

Mat

Vinet passar till eleganta rätter av fläsk-, lamm- och nötkött, gärna med örter, fågel, grönsaksrätter och hårdostar.

Tips

Lufta gärna i karaff en halvtimme före servering.

Dela med dina vänner