Så här beställer du vin

2014 Volnay (72273) – Camille Giroud

299,00 kr

SLUTSÅLD!

2014 Volnay från Camille Giroud är en klassisk Bourgogne med toner av hallon, jordgubb, violer, mineraler och en välbalanserad fatkaraktär.

Maison Camille Giroud var under 1900-talet känt för att göra supertraditionella viner med lång lagringskapacitet. Vinerna var ofta omöjliga att dricka unga, och krävde minst 10 års lagring. Runt millennieskiftet fick dock Camille Giroud nya ägare och gjorde en av Bourgognes mest spännande omvandlingar. De anställde nyutexaminerade David Croix som vinmakare,  vilketvisade sig vara ett ovanligt lyckat beslut. David ändrade stilen helt med mottot att göra moderna viner som uttrycker terroir och fruktig elegans. Han är mycket försiktigt med fatlagring, filtrerar inte och har sänkt skördeuttagen.Resultatet har blivit mycket eleganta viner med fokuserad, ren och fruktig pinot-karaktär som kan drickas unga, men fortfarande har fint lagringspotential. Camille Giroud  Bourgogne Rouge 2016 är gjord på pinot noir-druvor från hela Bourgogne. Gården köper viner från utvalda gårdar i Cote Chalonnaise, Cote de Beaune och Cote de Nuits.

Vinet kommer från kommunen Volnay som ligger mellan Pommard och Meursault i Côte de Beaune och i närheten av staden Beaune. 2014 blev en väldigt fin årgång i Bourgogne, med klassiska viner som utmärks av fräschör och struktur.

Doft

Ung, fräsch och klassisk doft med inslag av hallon, jordgubb, tranbär, örter, choklad och kryddor från ekfaten.

Smak

Nyanserat och kryddigt vin med en välbalanserad fatkaraktär. Inslag av röda bär, violer och mineraler. Ungt, friskt vin med bra balans oc hlång eftersmak.

Lagring

Bäst 2018-2024

Mat

Passar utmärkt till vilda eller feta fåglar och även till rätter av fläsk och lammkött utan alltför smakrika tillbehör. Prova även till smörstekt fisk.

Tips

Lufta i karaff i 4-5 timmar innan servering om vinet dricks ungt.

Dela med dina vänner