Så här beställer du vin

2015 Bourgogne Rouge (nr 96670) – Camille Giroud

BourgogneGiroud

189,00 kr

Camille Girouds Bourgogne Rouge är ett ypperligt tillfälle att få stifta bekantskap med en av Bourgognes topproducenter till ett mycket rimligt pris!

Vinet finns i flera Systembolagsbutiker, klicka här!

Maison Camille Giroud var under 1900-talet känt för att göra supertraditionella viner med lång lagringskapacitet. Ofta omöjliga att dricka unga utan krävde minst 10 års lagring. Runt sekelskiftet fick Camille Giroud nya ägare och gjorde en av Bourgognes mest spännande s k ”Turn Arounds”. De anställde nyutexaminerade David Croix vilket skulle visa sig vara ett lyckokast. David ändrade stilen helt med mottot att vinerna ska visa terroir och elegans. Han är mycket försiktigt med fatlagring, filtrerar inte och har sänkt skördeuttagen.

Resultatet har blivit mycket eleganta viner med fokuserad, ren och fruktig Pinot-karaktär som kan drickas unga eller lagras, vilket passar dig bäst. Camille Girouds viner är superheta och svåra att få tag i.  Tryffelsvinets Vinklubb var med tidigt med på resan och har därmed säkrat allokeringar till flera av deras viner.

Camilles 2015 Bourgogne Rouge är ett ypperligt tillfälle att få stifta bekantskap med en av Bourgognes topproducenter till ett mycket rimligt pris! Dessutom i en av de bästa årgångarna på 2000-talet. Vinet har allt du önskar med en ren, skön Pinot-karaktär i en elegant och lättdrucken stil. Här finns dessutom en fantastisk energi som får gommen att sjunga. Vinet kommer att utvecklas ytterligare med något års lagring. BRA KÖP! säger Allt om Vin!

Doft

Elegant, ren doft med inslag av hallon och mogna körsbär, örter, mineral samt en lätt kryddig ton från de milt rostade faten.

Smak

Elegant, bärig Pinot-karaktär med ren, fräsch frukt och inslag av hallon, mineral och lite kryddiga toner. Välbalanserad och elegant med en fin silkig avslutning.

Lagring

Bäst 2018-2022

Mat

Bra till fågel, eleganta kötträtter från vitt kött eller kalv. Perfekt även till smörstekt eller grillad fisk.

Dela med dina vänner