Så här beställer du vin

2015 Brecciarolo (nr 71809) – Velenosi

BrecciaroloTS

119,00 kr

Säljes i kolli om 6 flaskor

Brecciarolo är ung, fräsch och smakrik med tydliga inslag av körsbär och avslutande vaniljton. Härlig intensitet i eftersmaken.

Beställ här

I Marche 25 km från Adriatiska havet på en höjd av ca 200 m ö h ligger Ascoli Piceno där Velenosi har sin bas. De förfogar över 105 hektar fördelade på fyra vingårdar alla i Ascoli-Piceno provinsen. Velenosi andas hängivenhet, ambition, innovation, genuinitet och entusiasm. Det styrs av en av de mest berömda kvinnorna i vinbranschen i Italien, Angela Velenosi. Det passionerade och målmedvetna arbetet startade 1984 av det unga entreprenörparet Angela och Ercole Velenosi. Deras förmåga att lära sig snabbt och kontinuerligt förbättra sin vinmakning har lett till stora framgångar! Flera av vinerna har fått fantastiska utmärkelser internationellt såväl som i Italien.

Bland italiensk vinpress anses Rosso Piceno vara ett av de mest intressanta DOC i mellersta Italien med stor potential att göra högkvalitativa viner. Velenosi har gjort Il Brecciarolo sedan 1986 och har två år i rad utsetts till mest prisvärda vin i sin klass i Italien av Gambero Rosso.

Druvorna är skördade för hand i små korgar och under tider på dygnet då det är svalt. Vinet jäser först i temperaturkontrollerade ståltankar för att sedan fulländas på använda franska fat med varierande ursprung efter Roggio del Filare och Ludi som är Velenosis toppviner.

Doft

Ung, bärig fräsch doft med toner av mörka, syrliga körsbär, örter och en aningens vanilj.

Smak

Ung, fräsch smakrik med tydliga inslag av körsbär och avslutande vaniljton. Kommer utvecklas ytterligare med lagring. Härlig intensitet i eftersmaken.

Lagring

Bäst 2017-2022

Mat

Kraftfulla rätter med mörkt kött eller vilt, gärna mycket vitlök, rosmarin och rostad röd paprika. Medelstarka ostar.

Tips

Lufta gärna 30 minuter i karaff och häll sedan tillbaka vinet i flaskan.

Dela med dina vänner