Så här beställer du vin

2015 Château Bel Air Gloria (nr 95497)

225,00 kr

Château Bel Air Gloria 2015 har en nyanserad doft med rostad fatkaraktär och toner av mörka bär, kaffe, choklad och ceder.

Château Bel Air Gloria ligger i Cussac-Fort-Médoc nära Saint-Julien de Beychevelle. Slottet tros ha grundats redan på 1400-talet och sedan år 1980 ägs egendomen av Henri Martin.

Haut-Médoc ligger norr om staden Bordeaux, på floden Girondes västra strand. Vingården består av 34 hektar, har en jordmån bestående av grus och lera och vetter mot floden Gironde. Druvstockarnas genomsnittliga ålder är 30 år. Efter manuell skörd fick druvorna tre veckors jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagrades sedan i ett år på franska ekfat, varav 25 procent var nya.

Johan Edström på Vinbanken hyllar vinet orden ”Ch. Bel Air Gloria 2015 225 kr är ett strålande bra exempel på Haut-Médoc med fin frukt av björnbär och svarta vinbär och liten ton av nymalet kaffe.
Bra smak med allt på plats, trevlig mörk frukt, balanserad och lättdrucken med finkorniga tanniner och lång god eftersmak. Ännu ung och lite robust i karaktären men det kan man lätt hjälpa av med två timmar på karaff eller några år i källaren.”

Doft

Nyanserad doft med rostad fatkaraktär och toner av mörka bär, kaffe, choklad och ceder.

Smak

Mörkfruktig och välbalanserad smak med fatkaraktär och strama, närvarande tanniner.

Lagring

Bäst 2019-2025

Mat

Njut till rätter på mörkt kött, gärna med gräddiga tillbehör.

Tips

Lufta gärna en timme i karaff innan servering.

Dela med dina vänner