Så här beställer du vin

2015 Ciacci Piccolomini d’Aragona IGT (nr 81563)

CiacciPiccolominiIGT

105,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

2015 Ciacci Piccolomini IGT har en härligt bärig, generös smak med solmogen frukt, örter, kryddor och väl integrerade tanniner. Bästa årgången sedan 2004!

I ett väl bevarat 1600-talsslott i Castelnuovo d’Abate i Montalcino bedriver Giuseppe Bianchini och hans familj vinproduktion, olivodling och biodling. Och så bränner man lite grappa. Släkten Ciacci Piccolomini d’Aragona, som byggde slottet, har till och med producerat en påve, Pius II, men det var långt tillbaka i tiden. 1985 kom familjen Bianchini genom arv i besittning av slottet och de har gjort Brunello av absolut toppklass i många år.

Ciacci Piccolomini har anammat den nya, modernare stilen i Montalcino vilket innebär att de använder mindre, lätt rostade ekfat och framhäver frukten i vinet.

Sedan 2003 producerar de ett lysande budgetalternativ baserat på sangiovese, cabernet sauvignon samt merlot. Det är ett av de mest prisvärda vinerna vi har i vår portfolio, och som dessutom är en dröm att matcha till mat. 2015 är den bästa årgång som vi någonsin provat av detta vin!

Doft

Fräsch, fruktig, elegant doft med toner av mörka bär, örter och kryddor.

Smak

Härligt bärig och generös smak med fantastisk energi full med solmogen frukt och mjuka väl integrerade tanniner. Typisk i både stil och smak där alla älskare av Toscana och sangiovese-druvan får suverän valuta för pengarna.

Lagring

Bäst 2018-2020

Mat

De flesta kötträtter, pastarätter, charkuterier, matiga sallader och milda hårdostar.

Dela med dina vänner