Så här beställer du vin

2015 Côtes du Rhône Vieilles Vignes (nr 79381) – Roger Perrin

CdRPerrin

143,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Côtes du Rhône Vielles Vignes har en koncentrerad och bärig smak av solmogna både röda och mörka bär, peppar, örter och en aning tobak. Ett välbalanserat vin med väl integrerade tanniner som vittnar om god lagringspotential.

Beställ här

Detta vin kommer från Domaine Roger Perrin som ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. En mytomspunnen region med klassiska viner och ofta mycket prisvärda. Luc Perrin, som olyckligt avled förra året, gjorde en enorm uppryckning av vingården. Han gjorde sin praktik på Chateau Beaucastel innan han tog över familjeegendomen på 80-talet. Under de senaste 10 åren har han gjort stora inverteringar i vineriet och har fått internationell ratings i absolut toppklass av digniteter som Parker, Tanzer, Wine Spectator. När vi pratade med John Livingstone som skriver om Rhône i Decanter var hans omdöme att Domaine Roger Perrin ”is the biggest catch in the region”. Hans syster Veronique Perrin har nu tagit över styret och fortsätter på sin brors spår samt går mer och mer mot ekologisk odling.

Côtes du Rhône Vielles Vignes kommer från en speciell del av vingården där vinstockarna är över 60 år gamla. Detta innebär låga skördeuttag och vinet får en mycket koncentrerad frukt. Druvorna plockas för hand och vinifieringen görs på samma sätt som med deras Châteauneuf-du-Pape. Detta vin produceras bara under goda år och 2015 är en av toppårgångarna, vinet är otroligt rent och fräscht i stilen.

Doft

Mörkbärig doft med inslag av solmogna mörka bär, kryddor och örter. 

Smak

En koncentrerad och bärig smak av solmogna både röda och mörka bär, peppar, örter och en aning tobak. Ett välbalanserat vin med mjuka tanniner.

Lagring

Bäst 2017-2023

Mat

Perfekt till allt mörkt kött och inte minst grillat. Gott även till mustiga grytor, gärna viltgrytor med svamp, rödvin och härliga, sydfranska örter eller till ost. 

Dela med dina vänner