Så här beställer du vin

2015 Labyrinth Cabernet Sauvignon (nr 79989) – Simonsig

labyrinth

137,00 kr

Tillfälligt slut!

Labyrinth är en pärla för alla som gillar Cabernet Sauvignon. Mörk frukt, viol, rostade franska fat, ceder, kryddor och blyerts – ett mycket välgjort vin!

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika, de är en av 38 medlemmar i Cape Winemakers Guild. Idag ägs och drivs Simonsig Estate av tre hängivna Malan-bröder. Deras viner åtnjuter många internationella och nationella utmärkelser. Vilket är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!

Delar av druvorna i Labyrinth Cabernet Sauvignon kommer ifrån världens första (vad man vet) vingård planterad i formen av en labyrint. Detta har Simonsig gjort för att skapa en plats för människor att genom en enkel promenad uppleva något annorlunda, återkoppla till en själslig medvetenhet i en modern värld.

2015 var en av de bästa årgångarna någonsin. Den torra, varma säsongen gav friska, mogna druvor med härliga lager av frukt i vinerna. Simonsig har normalt en dragning åt Europa i stilen på sina viner och här visar de upp den perfekta kombinationen av gamla världen och det varmare klimatet i Sydafrika som ger den rena, bäriga tonen. Avrundat med försiktigt rostade fat för struktur och vi har en ljuvlig pärla för dig som gillar Cabernet Sauvignon!

Doft

Ren, snygg doft med svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär och viol. Rostade franska fat, ceder, kryddor och blyerts.

Smak

Fylligt och smakrikt vin som återspeglar sin årgång. Generöst och kaxigt på samma gång. Som i alla välgjorda viner kommer doftförnimmelserna igen i smaken.

Lagring

Bäst 2018-2023

Mat

Smakrikt kött, grillat eller stekt. Gärna en rosa lammfilé med blomkålsgratäng. Den är inte heller kräsen när det kommer till ostar.

Tips

Låt gärna vinet lufta i en karaff en timme innan servering.

Dela med dina vänner