Så här beställer du vin

2015 Marsannay (nr 79947) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

315,00 kr

Minsta beställning är 3 flaskor!

Marsannay är ett fylligt vin med en härligt fräsch frukt och inslag av hallon, kryddor och kaffe. Bra längd och fin elegant avslutning.

Beställ här

Domaine Trapet är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och de producerar allt från Marsannay till Chambertin Grand Cru. Egendomen drivs idag av Jean-Louis som påbörjade vingårdens biodynamiska arbete år 1995. Han jobbar minutiöst i vingårdarna och har även tagit in det naturligt tänket i vineriet. han arbetar till exempel med och blivit mycket försiktig med ekfatshanteringen. Domaine Trapet räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området.

Marsannay ligger strax norr om Gevrey-Chambertin och vinerna här har ofta en läckert rustik karaktär. Priserna ligger väsentligt lägre än för viner från grannen Gevrey. Domaine Trapet gör en mycket attraktiv Marsannay som i vårt tycke är ett av de mest prisvärda vinerna vad gäller seriös Bourgogne.

Växtförhållandena under år 2015 gav mycket bra förutsättningarna för att göra riktigt bra kvalitetsviner. Dock var det oerhört viktigt att producenterna lyckades plocka druvorna innan regnet kom i mitten på september. Trapet lyckades bra med detta, och druvorna fick en perfekt mognad och koncentration.

Doft

Fräsch, bärig doft med toner av hallon, vildhallon, blåbär, mineral, läder och rostat kaffe.

Smak

Stor och koncentrerad smak som man kan förvänta av årgång 2015. Även smaken är bärig med inslag av hallon, vildhallon och blåbär, dessutom mineral, läder och viss animalitet. Tonerna från faten kommer i mitten och finns med i det fräscha, långa, bäriga avslutet. Det här ett harmoniskt vin med en mycket bra balans mellan fruktsötma och syra. Vinet är medelfylligt och runda tanninerna bidar till vinets finns struktur. Det här är ett mycket välgjort Marsannayvin.

Lagring

Bäst 2018-2024. Går att dricka nu med bra luftning, men kommer att utveckla komplexitet och klassisk Bourgognekaraktär med lagring.

Mat

Serveras vid cirka 18°C till rätter av vilt, fågel, lamm- eller nötkött.

Dela med dina vänner