Så här beställer du vin

2015 Roggio del Filare (nr 79575) – Velenosi

299,00 kr

Tyvärr redan slutsåld. Vi skall försöka få hem några flaskor till

Roggio del Filare är ett av Velenosis toppviner och är ett kraftigt, fruktigt vin med inlindade tanniner och inslag av mogna mörka bär, vanilj och kaffe. 2015 Roggio del Filare har rankats till Italiens sjunde bästa vin.

Velenosi är en innovativ producent som gått i bräschen för utvecklingen av vinproduktionen i sin region. De håller till i Marche, som ligger på östsidan av centrala Italien och är mindre känd än Toskana på västra sidan. Marche börjar dock bli bli mer och mer uppmärksammat då sommelierer, vinkritiker och konsumenter fått upp ögonen för regionens unika viner – inte minst tack vare Velenosi. Egendomen drivs sedan år 1984 av entreprenörparet Angela och Ercole Velenosi. Egendomen är omfattar idag över 105 hektar. De producerar både vita, röda och mousserande viner som ofta får fina betyg av vinkritiker.

Roggio del Filare är ett av Velenosis toppviner och är gjort på druvorna montepulciano och sangiovese. Druvorna är skördade för hand i små korgar tidig morgon eller sen eftermiddag. De växer på en höjd av 200 meter över havet i Offida och Ascoli-Piceno i Marche. Druvorna avstjälkas och musten jäser i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet macererar med skalen i ungefär 28 dagar för att få bättre struktur, sedan lagras vinet i franska fat i 18 månader.

Doft

Stor och intensiv doft med rostad fatkaraktär och toner av mogna mörka bär, kaffe, choklad och söta kryddor.

Smak

Fruktigt, fylligt och smakrikt vin med tydliga tanniner och rostad fatkaraktär.

Lagring

Bäst 2019-2035.

Mat

Perfekt till smakrika kötträtter av nöt eller vilt, samt till grillade rätter som spareribs som har viss sötma.

Dela med dina vänner