Så här beställer du vin

2015 Simonsig Cape Blend (nr 2849)

SimonsigCapeBlend2013

79,00 kr

Simonsig Cape Blend måste vara ett av Systembolagets mest prisvärda viner på den röda sidan!

Vinet finns i flera Systembolagsbutiker, klicka här!

Antal

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika. Deras viner åtnjuter många internationella och nationella utmärkelser vilket är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!

2013 var den första årgången av just denna blend, men rankorna har producerat druvor till Simonsigs andra viner i många år. I årgång 2015 kommer en del av Cabernet Sauvignon-druvorna från världens enda (vad man vet) vingård planterad som en labyrint. Därifrån kommer även deras betydligt dyrare vin, Labyrinth. Druvorna plockas för hand och vinifieras separat. Vinet lagras till största delen på franska ekfat och en mindre del amerikanska. En del av vinet lagras även på ståltank för att behålla och lyfta fram den fina frukten. Cape blend ingår i en certifiering som främjar hållbar utveckling inom vinnäringen i Sydafrika.

Cape Blend måste vara ett av Systembolagets mest prisvärda viner på den röda sidan. Förebilden är ett betydligt dyrare vin och priset är nästan oförskämt lågt för denna fina kvalitet. 2015 är en fantastisk årgång med läcker, koncentrerad frukt, fina örtiga toner och mycket kraft, något du sällan hittar i viner under 100 kr. Vinet är mycket njutbart redan nu och kommer fortsätta att utvecklas i minst fem år till. Ett bättre vin för 79 kr får man leta länge efter! FYND! tycker Håkan Larsson på alltomvin.se.

Doft

Generös och fruktig doft av saftiga jordgubbar blandat med mörka bär som blåbär och svarta vinbär, sötlakrits, torkade örter, vitpeppar och ekfat.

Smak

Smakrikt och medelfylligt vin med härliga mörka bär, torkade örter och en liten fruktsötma. Tillgänglig struktur där smaken är lång och balanserad med en kryddig fatkaraktär.

Lagring

2018-2020

Mat

Passar till alla typer av rött kött, även vilt. Perfekt till lamm, rostat ankbröst, smakrika rätter av fläskkött och sommarens grillade kött.

Dela med dina vänner