Så här beställer du vin

2016 Bourgogne Pinot Noir (nr 71702) – Louis Latour

159,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Bourgogne Pinot Noir från Louis Latour är elegant och kan upplevas som lätt men här finns nyanser som kommer utvecklas ytterligare.

Beställ här

Maison Louis Latour grundades redan 1797 och är nu inne på sjunde generationen. Louis Latour är ett handelshus med långtidskontrakt hos odlare i de bästa vingårdarna i hela Côte d’Or.  Man har även en stor areal egna vingårdar och är med sin bas i Aloxe-Corton och är största ägare av Grand Cru mark i regionen med hela 28,63 hektar. Vingårdarna sträcker sig från Chambertin i norr till Chevalier-Montrachet i söder.

Deras Bourgogne Pinot Noir är en lysande introduktion både till regionen Bourgogne samt huset Louis Latour. Denna producent står för en jämn och bra kvalitet som briljerar de bra årgångarna. Vinet har lagrats i 10-12 månader på rostfria ståltankar, allt för att behålla den friska fräscha frukten i en ren och snygg stil. Vinerna har en förförande elegant frukt, härlig energi och en lång fin eftersmak.

Doft

Elegant frisk doft av med inslag av skogshallon, svarta vinbär, lakrits och en lätt mineralton.

Smak

Elegant frisk och ren smak med tydlig frukt. Tydlig hallonkaraktär med fin balanserad syra. Vinet är elegant och kan upplevas som lätt men här finns nyanser som kommer utvecklas ytterligare.

Lagring

Bäst 2018-2020

Mat

Passar till lättare rätter utan allt för starka smaker som vitt kött eller fågel. En dröm till ugnsstekt ankbröst och ljuvligt gott även till fisk som torskrygg eller smörstekt plattfisk.

Dela med dina vänner