Så här beställer du vin

2016 Bourgogne Rouge (nr 95915) – Camille Giroud

199,00 kr

Camille Girouds Bourgogne Rouge är ett ypperligt tillfälle att få stifta bekantskap med en hyllad Bourgogneproducent till ett rimligt pris.

 

Beställ här

Maison Camille Giroud var under 1900-talet känt för att göra supertraditionella viner med lång lagringskapacitet. Vinerna var ofta omöjliga att dricka unga, och krävde minst 10 års lagring. Runt millennieskiftet fick dock Camille Giroud nya ägare och gjorde en av Bourgognes mest spännande omvandlingar. De anställde nyutexaminerade David Croix som vinmakare,  vilketvisade sig vara ett ovanligt lyckat beslut. David ändrade stilen helt med mottot att göra moderna viner som uttrycker terroir och fruktig elegans. Han är mycket försiktigt med fatlagring, filtrerar inte och har sänkt skördeuttagen.Resultatet har blivit mycket eleganta viner med fokuserad, ren och fruktig pinot-karaktär som kan drickas unga, men fortfarande har fint lagringspotential. Camille Giroud  Bourgogne Rouge 2016 är gjord på pinot noir-druvor från hela Bourgogne. Gården köper viner från utvalda gårdar i Cote Chalonnaise, Cote de Beaune och Cote de Nuits.

Doft

Elegant, ren doft med inslag av hallon, jordgubbar och mogna körsbär, örter och ceder.

Smak

Nyanserad smak med fatkaraktär och toner av hallon, sandelträ, jordgubbar, örter, nougat och körsbär. Välbalanserad och elegant med en fin silkig avslutning.

Lagring

Bäst 2018-2022

Mat

Bra till fågel, eleganta kötträtter från vitt kött eller kalv. Perfekt även till smörstekt eller grillad fisk.

Dela med dina vänner