Så här beställer du vin

2016 Château La Pervenche (nr 79218)

155,00 kr

Säljes i kolli om 6 flaskor

Château La Pervenche 2016 är ett ursprungstypiskt och fruktigt vin med kryddiga toner och fatkaraktär. Fin syra och tanniner ger en lång och njutbar avslutning.

Beställ här

I östra Bordeaux hittar vi vinområdet Lalande-de-Pomerol. Här gör man gör vin i lite fruktigare stil än i västra Bordeaux och Merlotdruvan är kung! I detta område har Tryffelsvinet nosat upp Château La Pervenche. Domänen har varit en familjeegendom i 60 år och drivs nu av Christophe Baudet. Lalande-de-Pomerol skiljs från Pomerol genom Barbanne-ån i söder och skyddas av Fronsac-höjden i väster. Jordmånen består av ler- och grusjordar och denna egendom sträcker dig över 5 hektar planterad med 25 år gamla rankor.

Här jobbar de med klassisk vinifikation i cementtankar och vinet har sedan lagrats på franska ekfat. De lägger ner mycket energi på att vinet ska bli så bra som möjligt med mycket noggrann hygien i vineriet, försiktig filtrering etc. Pervenche betyder vintergröna och egendomen har fått sitt namn av alla de blommor som funnits på ägorna sedan flera decennier tillbaka.

2016 blev en strålande årgång i Bordeaux.  Årgångens viner karaktäriseras av en hög koncentration, bra syra och tanniner, fin balans och stor lagringspotential.

Doft

Doften är ungdomligt fruktig och generös med inslag av mörka bär, kryddor med en hint av peppar och ceder. En härlig kombination av ursprung, fat och frukt.

Smak

Ett mycket välbalanserat vin med tydlig fruktighet, kryddiga toner och fatkaraktär. Bra tanniner och frisk syra kombinerat med härlig frukt ger en lång och njutbar avslutning.

Lagring

Bäst 2018-2023

Mat

Perfekt till smakrika rätter på lamm men även till vilt med gräddiga tillbehör.

Tips

Lufta i karaff en halvtimme före servering.

Dela med dina vänner