Så här beställer du vin

2016 Chinon Les Petites Roches (nr 92207) – Charles Joguet

Ekologiskt

155,00 kr

 

Charles Joguet inon Les Petites Roches 2016 har en pigg och läckert fruktig smak med inslag av mörka körsbär, örter och viol. Fräsch struktur med mjuka tanniner.

Domaine Charles Joguet ligger i Chinon i hjärtat av Loire och grundades år 1957 av konstnären Charles Joguet. Jacques Genet gick in som partner till Charles år 1985, och idag är det han som driver och äger vingården. Kevin Fontaine  är vinmakare och Anne-Charlotte Genet jobbar med det kommersiella arbetet. Vinerna karaktäriseras av respektive vingårds terroir och man blandar därför inte druvor från olika gårdar. Filosofin genomsyras av respekt för naturen och de har precis blivit ekologiskt certifierade. De mest berömda vinerna är Clos du Chene Vert och Clos de La Dioterie, men man gör även ett antal andra viner i lägre prisklasser som även de visar på imponerande kvalitet.

Chinon Les Petites Roches 2016 är gjort på ekologiskt certifierade druvor från 30 år gamla rankor som växer i kalkrik och lerig jord. Efter jäsning har vinet lagrats på ståltank i 18 månader.

Jesper Victor på Vinklubben hyllar vinet med orden ”Stabila Domaine Charles Jouget bockar av allt vi gillar med ung Cabernet Franc uppfostrad på ståltank. Törstsläckande och ursprungstypisk där den mörka frukten, kryddorna, violen och gröna skogen samlas under ett färdigsnickrat tak.”

Även Håkan Larsson (Expressen) ger vinet fint betyg: ”Oväntat öppen och saftig röd Loire, riktigt gott med både charm och stil.  Drick nu och tre-fyra år framöver. Ekovin.”

Doft

Inbjudande doft med toner av av mogna mörka körsbär, örter, gräs och viol.

Smak

Fruktig och frisk smak med mjuka tanniner och läskande fruktighet.

Lagring

Bäst 2019-2022

Mat

Läckert på egen hand och perfekt till enklare kötträtter och charkuterier eller helgrillad kyckling med örtsmör och fransk potatissallad.

Dela med dina vänner