Så här beställer du vin

2016 Côtes du Rhône Vieilles Vignes (nr 79381) – Roger Perrin

145,00 kr

Säljes i kolli om sex flaskor!

Côtes du Rhône Vielles Vignes har en fruktig och bärig smak av solmogna röda och mörka bär, peppar, örter och en hint av animaliska toner och fat. Ett fräscht och balanserat vin med tanniner som ger ett gott, torrt avslut.

Beställ här

Domaine Roger Perrin ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. Egendomen startades av Roger Perrin som på 1980-talet lämnade över till sin son Luc. Luc hade tidigare praktiserat på Chateau Beaucastel och gjorde enorma uppryckningar av vingårdar och vineri. Efter Lucs tragiska bortgång har hans syster Veronique Perrin  och hennes son Xavier Rolin tagit över styret. De har i sin tur börjat bedriva jordbruket mot mer ekologisk odling, men är ännu inte certifierade.

Côtes du Rhône Vieilles Vignes kommer från en speciell del av vingården där vinstockarna är över 60 år gamla. Detta innebär låga skördeuttag och vinet får en mycket koncentrerad frukt. Druvorna plockas för hand. Druvorna avstjälkas, sedan har musten kallmacererats för att dra ut mycket färg och aromer ur skalen. Vinet har jäst i ståltankar med temperaturkontroll för att behålla mest möjlig frukt. Perrin tycker att han uppnår bästa resultatet när han jäser två druvsorter tillsammans, istället för att jäsa de var för sig. En del av vinet har lagrats i ståltank, en del i stora fat (foudres), och en del i små franska ekfat (barrique).

 

Doft

Inbjudande doft av röda och mörka bär, viol och örter. 

Smak

En fräsch och generös bärig smak av solmogna röda och mörka bär som vildhallon, björnbär och körsbär, peppar, örter och en hint av animaliska toner och fat. Ett välbalanserat vin med finkorniga tanniner.

Lagring

Bäst 2019-2022.

Mat

Perfekt till allt mörkt kött och inte minst grillat. Gott även till mustiga grytor, gärna viltgrytor med svamp, rödvin och härliga, sydfranska örter eller till ost. 

Dela med dina vänner