Så här beställer du vin

2016 Marsannay (nr 79947) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

359,00 kr

Minsta beställning är 3 flaskor!

Marsannay är ett fylligt vin med en härligt fräsch frukt och inslag av hallon, kryddor och kaffe. Bra längd och fin elegant avslutning.

Beställ här

Domaine Trapet är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och de producerar allt från Marsannay till Chambertin Grand Cru. Egendomen drivs idag av Jean-Louis som påbörjade vingårdens biodynamiska arbete år 1995. Han jobbar minutiöst i vingårdarna och har även tagit in det naturligt tänket i vineriet. han arbetar till exempel med och blivit mycket försiktig med ekfatshanteringen. Domaine Trapet räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området.

Marsannay ligger strax norr om Gevrey-Chambertin och vinerna här har ofta en läckert rustik karaktär. Priserna ligger väsentligt lägre än för viner från grannen Gevrey. Domaine Trapet gör en mycket attraktiv Marsannay som i vårt tycke är ett av de mest prisvärda vinerna vad gäller seriös Bourgogne.

Druvorna i Marsannay 2016 kommer från tre vinlotter i Chouchey (40% av vinstockarna) och två nära Les Grasses-Têtes. 30% av druvorna har gått med i jäskärlen utan att avstjälkas.

Växtförhållandena under år 2016 var tuff för odlarna av blåa druvor i Borurgogne på grund av hagel, frost och svampangrepp. Kvaliteten varierar mellan producenterna, och även mellan de olika områden i regionen. Vi är dock mycket imponerad av Trapet som har lyckats så bra med Marsannay även den här årgången.

Doft

Ren, fokuserad och uttrycksfull doft med toner av av både röda och mörka bär, blommor, läder, kaffe samt inslag av animaliska och vegetativa toner.

Smak

Bärig och djup smak med toner av björnbär, bigarråer, körsbär, hallon, läder, lakrits samt animaliska inslag. Ett härligt medelfylligt vin med bra fokus, silkiga tanniner och bra balans, samt en uppfriskande, lång och bärig eftersmak.

Lagring

Bäst 2019-2025. Går att dricka nu med bra luftning, men kommer att utveckla komplexitet och klassisk Bourgognekaraktär med lagring.

Mat

Serveras vid cirka 18°C till rätter av vilt, fågel, lamm- eller nötkött.

Dela med dina vänner