Så här beställer du vin

2016 Simonsig Cape Blend (nr 2849)

79,00 kr

Simonsig Cape Blend måste vara ett av Systembolagets mest prisvärda viner på den röda sidan!

Vinet finns i flera Systembolagsbutiker, klicka här!

Beställ här

Ny årgång av Simonsig Cape blend! Sydafrikanska vinmakarfamiljen Malans historia började redan år 1688 då Jaques Malan kom till Cap Wineland från Frankrike. År 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till de viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen.

Vinet har redan hamnat högst upp på Allt om Vins Fynd. ”Massor av körsbär, skogsbär, lagerbland och viol i den här blenden. Bra bett i syran, hyfsat avrundade tanniner och ok längd. Bra för pengen.” Dina Viner utser också vinet till Superfynd med orden ”2016 Cape Blend Cabernet Pinotage Shiraz från Simonsig Estate är provningens superfynd. För 79 kronor får man verkligen extremt mycket smak per krona!” Din Vinguide hyllar vinet med orden ”2016 som är den nya årgången bjuder på koncentrerad frukt, örter och mjuka fylliga tanniner. Men man bjuder även på en ny design med husets jubileumsflaska. Det är ett riktigt bra allroundvin för såväl vardag som fest, ett givet köp, perfekt att ha hemma i vinhyllan. Ett bättre vin för 79 kr får man leta länge efter, Cape Blend är ett av Systembolagets mest prisvärda viner i segmentet. Om du provar det direkt ur flaskan kommer du få ett riktigt bärigt vin med smak av mörka skogsbär, svarta vinbär, viol, torkade örter, eukalyptus och salmiak. Det är välbalanserat, har en bra syra och fina tanniner samt en lång eftersmak med toner av ekfat. Det är ett vin som passar till kött, oavsett om du grillar eller steker.”

2013 var den första årgången av Cape blend, men rankorna har producerat druvor till Simonsigs andra viner i många år. I årgång 2016 kommer en del av cabernet sauvignondruvorna från världens enda (vad man vet) vingård planterad som en labyrint. Därifrån kommer även deras dyrare vin, Labyrinth. Druvorna plockas för hand och vinifieras separat. Vinet lagras till största delen på franska ekfat och en mindre del amerikanska. En del av vinet lagras även på ståltank för att behålla och lyfta fram den fina frukten. Cape blend ingår i en certifiering som främjar hållbar utveckling inom vinnäringen i Sydafrika.

 

 

Doft

Generös och mörkfruktig doft med toner av björnbär, blåbär, sötlakrits, torkade örter, peppar och ekfat.

Smak

Smakrikt och medelfylligt vin med fruktig karaktär, kryddiga toner och en liten fruktsötma. Tillgänglig struktur där tanninerna är mjukt inlindade.

Lagring

2018-2020

Mat

Passar till lamm, rostat ankbröst, smakrika rätter av fläskkött och sommarens grillade kött.

Dela med dina vänner