Så här beställer du vin

2017 Rossojbleo (nr 73072) – Gulfi

Ekologiskt rossojbleo

150,00 kr

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/0/tryffelsvinetsvinklubb.se/httpd.www/wp-content/themes/child-theme/woocommerce/single-product/meta.php on line 15

Rossojbleo är gjort på den klassiska sicilianskan druvan nero d'Avola och har läcker fruktighet, medelfyllig kropp med fräscha syror och mjuka tanniner.

Beställ här

Gulfi grundades 1996 på sydöstra Sicilien, med vingårdar tillhörande underregionerna Noto, Etna och Cerasuolo di Vittoria. Vingårdarna omfattar cirka 70 hektar och är odlade med klassiska sicilianska druvsorter som nero d’Avola, frappato, nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Gulfi räknas idag som en av de bästa producenterna på Sicilien och deras viner får ständigt nya utmärkelser och höga poäng av världens vinkritiker. Egendomen har framför allt lyckats bevara Siciliens mångtusenåriga vintradition och deras hårda arbete i vingården och beskärning av vinrankor har till exempel gjort att ingen konstbevattning behövs. Gulfi har alltid jobbat efter ekologiska principer och sedan 2007 är hela deras produktion ekologiskt certifierad. För att bevara vinets naturliga karaktär filtrerar de inte heller sina viner. Resultatet är ovanligt koncentrerade druvor och en minimal påverkan på landskapet.

Rossojbleo 2017 är gjort på den klassiska sicilianskan druvan nero d’Avola från vingårdar i Chiaramonte Gulfi (Ragusa) på hög höjd. Druvorna skördades för hand i slutet på september och vinifierades i i ståltank. Vinet lagades sedan i ståltank i åtta månader. Det här är Gulfis utmärkta och mycket prisvärda instegsvin.

Doft

Ung, fruktig och lätt aromatisk doft med toner av mörka och röda bär, färska örter, blommor och lite lakrits.

Smak

Läcker fruktighet och medelfyllig kropp med fräscha syror och mjuka tanniner.

Lagring

Vinet är gjort för att konsumeras ungt och är bäst 2018-2020

Mat

Det ultimata pizzavinet! Den fräscha syran och läckra frukten är som gjord för god tomatsås, men även charkuterier. Passar även utmärkt till krämig pasta eller risotto, grillad eller stekt kyckling med klyftpotatis toppad med riven parmesan eller grillade grönsaker om du tar på rikligt med god olivolja, örter och salt när du grillar.

Tips

Servera vinet mellan 16-17 grader.

Dela med dina vänner