Så här beställer du vin

2018 Bourgogne Pinot Noir (nr 71702) – Louis Latour

162,00 kr

Säljs i kartong om 6 flaskor!

Bourgogne Pinot Noir från Louis Latour är ett elegant och friskt vin med inbjudande toner av hallon, vildhallon och jordgubbe. Det är medelfylligt och har ett insmickrande fruktigt avslut.

Beställ här

Maison Louis Latour grundades redan 1797 och är nu inne på sjunde generationen. Louis Latour är ett handelshus med långtidskontrakt hos odlare i de bästa vingårdarna i hela Côte d’Or.  Man har även en stor areal egna vingårdar och är med sin bas i Aloxe-Corton och är största ägare av Grand Cru mark i regionen med hela 28,63 hektar. Vingårdarna sträcker sig från Chambertin i norr till Chevalier-Montrachet i söder.

Deras Bourgogne Pinot Noir är en lysande introduktion både till regionen Bourgogne samt huset Louis Latour. Denna producent står för en jämn och bra kvalitet som briljerar de bra årgångarna. Vinet har lagrats i 10-12 månader på rostfria ståltankar, allt för att behålla den friska fräscha frukten i en ren och snygg stil. Vinerna har en förförande elegant frukt, härlig energi och en lång fin eftersmak.

Det är mycket höga förväntningar på årgång 2018. Året började med mycket regn, sedan blev sommaren varm, torr och solig. På hösten före skörden, var det fortfarande varmt, men samtidigt var nätterna kalla vilket gjorde att druvorna inte tappade den viktiga syran. Resultatet blev mogna fina druvor med bra fräschör.

 

Doft

Elegant frisk doft av med inslag av skogshallon, svarta vinbär, lakrits och en lätt mineralton.

Smak

Elegant, frisk och ren smak med inbjudande toner av bär som hallon, vildhallon och jordgubbe. Vinet har en fräsch syra, det är medelfylligt och har ett gott, fruktigt avslut.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Passar till lättare rätter utan allt för starka smaker som vitt kött eller fågel. En dröm till ugnsstekt ankbröst och ljuvligt gott även till fisk som torskrygg eller smörstekt plattfisk.

Dela med dina vänner