Så här beställer du vin

Bordeaux 2016 Guld (nr 72244) TILLFÄLLIGT SLUT

BDXgrupp

750,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Med Bordeaux 2016 Guld får du en mycket prisvärd upplevelse av den strålande årgången 2016 i världens mest ansedda vinregion.

Årgång 2016 blev strålande i världens mest ansedda vinregion Bordeaux. Tryffelsvinet har därför valt ut tre prisvärda viner som vi tycker visar upp årgångens kvalitet. Trots att de ligger i en så bra prisklass har de alla vunnit guldmedalj för sin fina kvalitet. Vinerna är fortfarande unga men mycket lovande. De visar upp en ren, koncentrerad frukt och närvarande tanniner, som kommer att rundas av med lite tid i flaskan, samt en fin balans mellan frukt, syra och tanniner.

Vinerna kommer i en vacker trälåda och innehåller sex flaskor från tre olika slott. Det är viner som du kan lägga i källaren i några år för att se dem utvecklas, eller njuta direkt till vinterns stora skafferi. Klassiska Bordeaux är bättre än någonsin och många vinälskare har nu chansen att få njuta utvalda guldkorn av regionens kvalitetsviner.

Lådan innehåller:

 2 flaskor 2016 Château Curton la Perrière

Château Curton la Perrière är belägen på vänstra stranden vid Dordogne-floden, i den region som heter Entre-deux-Mers mellan Saint-Emilion och Sauveterre. Sedan 1864 har familjen Falgueyret odlat vin i det lilla samhället Jugazan. Château Curton la Perrière är gjort på enbart merlot. Efter jäsning lagrades vinet på sin jästfällning i två månader samt sex månader i ståltankar för att få fram maximal smakrikedom och behålla sin fina fruktighet. Vinet har en intensiv doft av mogna mörka bär, björnbär, örter och kryddor. Smaken är välbalanserad med fina, närvarande tanniner och en fräsch eftersmak. Drick gärna till en god gryta, anka med svampsås eller lamm med örter. Guldmedalj i Concours International de Lyon. Bäst 2018-2022.

2 flaskor 2016 Château Moulin du Terrier

Château Moulin du Terrier ägs av familjen Forcato, samma familj som ägt Château Lary sedan 1850. Vingårdarna är belägna i Gironde-området på Entre-deux-Mers-platån. Druvorna till detta vin, som består av 60 procent merlot, 25 procent cabernet sauvignon och 15 procent cabernet franc, kommer från sydliga sluttningar på norra sidan av Garonne-floden. Vinet är producerat med klassiska metoder där det jäst i temperaturreglerade tankar och sedan lagrats i rostfria ståltankar. Här finns en ren, koncentrerad frukt med toner av mogna blåbär och svarta vinbär, kryddor, örter, viol och lite lakrits. Mogna tanniner och härlig längd. Drick gärna till lamm, vilda fåglar, kanin eller en god biff. Guldmedalj i Concours de Bordeaux. Bäst 2018-2022.

2 flaskor 2016 Château Vircoulon

Château Vircoulon har varit en familjeegendom i fyra generationer. Patrick Hospital tog över driften 1983 och sköter egendomen tillsammans med sin fru. Vingården, som sluttar åt syd/sydväst är belägen i Saint-Avit-de-Soulège i närheten av Castillon-La-Bataille. Vinet består av 75 procent merlot, 10 procent malbec, 5 procent cabernet franc och 5 procent cabernet sauvignon. Det har producerats på klassiskt vis med jäsning i temperaturreglerade tankar och har därefter lagrats på rostfria ståltankar. Här finns mogna mörka bär, röda plommon och behagliga blommiga toner. Frukten är generös, smaken är fyllig och samtidigt mjuk och frisk med en koncentration som övergår i en angenäm eftersmak. Drick gärna till lamm, grillat ankbröst eller eleganta kötträtter. Guldmedalj i Concours International de Lyon och Concours Mondial de Bruxelles. Bäst 2018-2022.

 

Dela med dina vänner