Så här beställer du vin

2016 Château la Tour de Beraud Rouge 5 liter (nr 83753) – Mourgues du Grès

Ekologiskt BOX

450,00 kr

Château la Tour de Beraud har en fruktig doft med toner av björnbär, örter och kryddor. Bärig och generös smak med väl integrerade, mjuka tanniner.

Beställ här

Château Mourgues du Grès drivs av François och Anne Collard. Egendomen omfattar 35 hektar och ligger i nedre Costières de Nîmes. François är agronom, ingenjör och oenolog har under en tid arbetat på slottet Lafite-Rothschild och kom tillbaka till familjegendomen med ett vision om vilja återspegla Costières de Nîmes terroir. Jordbruket bedrivs ekologisk och hållbart sedan 2004 och sedan 2015 bedriver man alltmer naturlig vinfiering utan svavel.

Château la Tour de Beraud är en härligt sydfransk blandning som har en sötfruktig och örtig stil och bör konsumeras relativt ungt.  Tryffelsvinet tycker det är en unik möjlighet att erbjuda ett vin i den här klassen som Bag in Box. Boxen innehåller 5 liter vin och här har mer fokus lagts på vinet än på boxdesign.

Doft

Fruktig doft med toner av björnbär, örter och kryddor.

Smak

Bärigt och generös smak av björnbär och lingon. Väl integrerade och mjuka tanniner.

Lagring

Bäst 2018

Mat

Väldigt matvänlig stil som passar till mycket: kötträtter, fågel, pasta med ostsåser. Grillad eller stekt fisk. Milda hårdostar.

Tips

16-18 grader är en bra temperatur för det här fruktiga vinet.

Dela med dina vänner