Så här beställer du vin

2011 Musigny Vieilles Vignes Grand Cru (nr 95041) – Comte Georges de Vogüé

4.150,00 kr

SLUTSÅLD!

Musigny Vieilles Vignes Grand Cru är koncentrerad och komplex med elegans och kraft. Doft av mineral, viol, mogna körsbär, lingon, kryddor och ekfat.

Comte George de Vogüé är en av de absoluta höjdarna i Bourgogne och kungen av Chambolle-Musigny. Byn ligger inbäddad i en spricka vid den trädbevuxna sluttningen Combe de Chamboeuf. Den smala vägen till domänen slingrar sig upp på höjden förbi byns gamla stenkyrka och ingången pryds av ett vackert stenvalv, som tillsammans med domänen uppfördes på 1400-talet. Vogüé är en av få familjeägda producenter i Bourgogne som kan spåras så långt tillbaka i tiden och som fortfarande idag, 20 generationer senare är i samma ägo. Sedan 1980-talet ansvarar Eric Bourgogne och Francois Millet för vingårdarna och Jean-Luc Pepin som försäljningschef. Den sympatiske vinmakaren Francois är oerhört filosofisk och kan med stolthet prata i timtal om sina viner som om de vore hans egna barn. Domänen omfattar 12,5 hektar varav 7,25 ha tillhör det världsberömda Grand Cru-läget Le Musigny vilket är 80 % av hela vingården! De Vogues viner är kända för sin fantastiska elegans och man är försiktig med faten och filtrerar ej.

Le Musigny är det mest omtalade Grand Cru-läget i Chambolle-Musigny. Vogüé äger hela 7,2 ha av totalt 10, vilket gör dem till den absolut största producenten av detta mytomspunna läge! Behöver vi tillägga att man får toppoäng på de flesta årgångar som produceras av Musigny Vieilles Vignes Grand Cru?

Doft

Doft av mineral och våta stenar, viol, mogna körsbär, lingon, kryddor, ekfat… Listan kan göras lång. En häpnadsväckande resa i doft och smak!

Smak

Koncentrerad och komplex med både elegans och kraft. Otroligt fokuserad och tät med smaker som kräver tid att analysera samt ett avslut som aldrig verkar ta slut. Det blir inte bättre än så här!

Lagring

Ett vin för vinkällaren som med tid kommer att ge sin tålmodige sparare valuta för tiden. Bäst 2022-2050.

Mat

Prova till fågel eller ljusa kötträtter, gärna med svamp, vinbaserade såser och sidfläsk. Eller varför inte i eget majestät?

Tips

Lufta en timme i karaff före servering. Servera vid 17-18ºC.

Dela med dina vänner