Så här beställer du vin

South Africa Red 1.0 (nr 78434)

SA1

1.152,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Prova Tryffelsvinets handplockade kvalitetsviner som uttrycker både unika husstilar och Stellenbosch och Franschoeks terroir.

Antal

Tryffelsvinet har en lång historia av att leta upp och handplocka kvalitetsviner i Sydafrika. För att sätta ihop vår nya temalåda har vi  ännu en gång provat igenom hundratals viner för att hitta de vi tycker är allra bäst. Dessa sex vinnare  kommer från fyra olika producenter placerade i Stellenbosch och Franschoek. Vinerna visar upp både egen husstil och terroir (den unika växtplatsen) och flera av dem kan lagras under många år. Temalådan kommer i en snygg, vit kartong.

Lådan innehåller:

1 flaska 2016 Rainbow’s End Mystical Corner

Rainbow’s End är namnet på Jacques Malans vingård i närheten av Stellenbosch. Allt är mycket hantverksmässigt gjort med handplockade druvor, noggrann sortering, försiktig pressning och jäsning i öppna jäskar. Mystical Corner, som är deras enklaste vin, är gjort på 51 procent cabernet sauvignon, 24 procent shiraz, 13 procent petit verdot och 12 procent malbec, och har lagrats på tidigare använda franska ekfat. Vinet buteljeras utan att klaras eller filtreras, allt för att hålla kvar så mycket karaktär som möjligt. Det här är ett fruktigt och relativt lättdrucket vin med lite Rhône-känsla som passar att drickas på egen hand men kan även njutas till matiga sallader, charkuterier, ljust kött och blandad buffémat. Bäst 2018-2019.

1 flaska 2014 Meerlust Red

Meerlust historia började 1693 då huset uppfördes på egendomen. Den svala brisen från kalla False Bay som dagligen svalkar har gett den dess namn, Meerlust betyder ”pleasure of the sea”. 1756 kom det i familjen Myburgh ägor och är det än idag. Vissa år gör de en liten produktion av Meerlust Red. Druvorna kommer från samma vingårdar som deras ikonvin Meerlust Rubicon, men från de lite yngre vinstockarna. Det har en större andel Merlot (57 procent) än storebror Rubicon vilket gör den tillgänglig i yngre ålder. Det innehåller även 20 procent cabernet sauvignon, 12 procent cabernet franc och 11 procent petit verdot. Passar bra ihop med allt i köttväg, gärna vilt och lamm. Bäst 2018-2022.

1 flaska 2015 My Wyn Shiraz Viognier

My Wyn i Franschhoek startade 2001 när Jacoline Haasbroek bestämde sig för att köpa ett ton druvor och göra sitt eget vin istället för att göra färdigt sin Wine Master Course. Hon ville se om det hon lärt sig i teorin faktiskt gick att applicera i verkligheten. Med hjälp av förträffliga druvor och duktiga vänner blev hennes första vin en succé – en shiraz av högsta kvalitet. Den druvan finns även i detta vin, som också kompletterats med lite viognier för ökad blommighet och fräschör – helt i sann norra Rhône-anda! My Wyn Shiraz Viognier är ett relativt fylligt vin med mörk frukt, viol, örter och kryddor. Drick till mörkt kött, gärna grytor, som serveras med något gott och krämigt. Bäst 2018-2025.

1 flaska 2015 Redhill Pinotage – Simonsig

Simonsig är en av Sydafrikas mest innovativa producenter som hela tiden står i framkant när det gäller att utveckla vinindustrin såväl som sina egna viner. Simonsig ägs och drivs av familjen Malan vars sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland. 1952 köper Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Druvsorten Pinotage är Sydafrikas stolthet och det första röda vinet som släpptes från Simonsig Estate 1970. Genom åren har Simonsig fulländat vinet och 2006 kom det slutgiltiga beviset då vinet, som enda pinotagevin, fick fem stjärnor av John Platter. Doften är sofistikerad och flörtar med pinot noir-arvet i druvan, med fina fat som ramar in. Här finns en elegant, silkeslen struktur med inslag av plommon, kaffe, choklad och vanilj. Gott till alla typer av vilt, lamm och annat mörkt kött, gärna grillat. Passar också till ostar och lite elegantare rätter. Bäst 2018-2025.

1 flaska 2015 Frans Malan Cape Blend – Simonsig

Detta vin har blivit uppkallat efter grundaren av Simonsig. Här har de gjort ett vin som har smakrikedom, finess och precision. Det är en så kallad Cape Blend som varje årgång har lite olika druvsammansättning. Vinet är lagrat på nya amerikanska och franska fat i 17 månader. Ett komplext och smakrikt vin med generös frukt i form av plommon, svarta vinbär och mullbär. Elegant fatkaraktär med toner av choklad, kaffe och kanel. Spänstiga tanniner och lång eftersmak. Perfekt till smakrika rätter av vilt och mörkt kött samt vällagrade ostar. Bäst 2018-2025.

1 flaska 2012 Tiara – Simonsig

Tiara är en Bordeaux-blend som blev en omedelbar succé då Simonsig släppte den 1992. Ett elegant, komplext vin som för att passa en kunglighet – en Tiara. Vinet är oftast en fyrdruvsblandning som varje årgång har något olika proportioner mellan druvorna. Det lagras 17 månader på 92 procent nya franska och 8 procent amerikanska ekfat. Vinet är flörtigt och elegant på samma gång med intensiva toner av svarta vinbär, viol, kanel, blyerts, mocka och vanilj. Passar perfekt till rätter av mörkt kött, gärna vilt eller lamm, samt till hårdostar. Bäst 2018-2026.

 

Dela med dina vänner