Så här beställer du vin

South Africa Red 2.0 (nr 73393)

1.170,00 kr

TILLFÄLLIGT SLUT

 

Med Tryffelsvinets blandlåda South Africa Red 2.0 får du prova olika druvor och prisbelönta husstilar från producenterna Simonsig, Meerlust, Uva Mira och Rainbows End.

Stellenbosch i Sydafrika levererar bättre viner än någonsin tidigare och med Tryffelsvinets egenkomponerade blandlåda South Africa Red 2.0 har du möjlighet att upptäcka olika druvor och husstilar från producenterna Simonsig, Meerlust, Uva Mira och Rainbows End. Lådan innehåller totalt sex olika rödviner:

 1 flaska Simonsig Redhill 2015

Redhill var det allra första röda vinet som släpptes från anrika Simonsig Estate år 1970. Vinet är gjort på druvan pinotage, som är en korsning mellan pinot noir och cinsault. Druvan har på många sätt kommit att bli Sydafrikas signum och nationaldruva efter att professor Perold korsade fram den nya druvsorten i Stellenbosch i mitten av 1920-talet. Det var därför nästintill självklart att Simonsig valde att göra sitt första rödvin på just pinotage. Simonsig har arbetat kontinuerligt för att fullända kvaliteten med varje årgång och år 2006 fick de sin belöning för arbetet då Redhill (som enda pinotage) tilldelades fem stjärnor av John Platter. Sedan dess har Redhill Pinotage vunnit ännu fler priser, bland annat diamant på Winemakers Choice Award och guld på International Michelangelo Award. Redhill är lagrat på franska och amerikanska ekfat, varav en tredjedel var nya. Det är ett smakrikt och generöst vin med rostad fatkaraktär och intensiva toner av björnbär, plommon, mörk choklad, mocka, ceder och söta kryddor. Servera till smakrika kötträtter med grill- eller stekyta. Bäst 2019-2024.

 1 flaska Simonsig Labyrinth Cabernet 2012

Simonsig har producerat Labyrinth Cabernet Sauvignon sedan år 1977 och fick redan året därpå General Smuts pris Champion Wine of South Africa. Druvorna kommer mestadels från världens enda (vad man vet) vingård planterad som en labyrint. Vingården anlades i denna form för att ge både arbetare och besökare möjlighet att gå promenad och ta sig tid till reflektion och meditation i en annars vanligtvis stressig värld. Vinet lagras till största delen på franska ekfat och en mindre del amerikanska. Det här är ett fylligt och generöst vin med mörkfruktiga toner och en tydlig rostad fatkaraktär som ger härligt sötkryddiga inslag. Vi älskar att dricka det här vinet till en klassisk entrecôte med smakrika tillbehör som chimichurribearnaise, eller mustiga grytor. Bäst 2019-2020.

1 flaska Simonsig Tiara 2011

Simonsig Tiara 2011 är en bordeauxblend på cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot som har lagrats i 17 månader på franska fat, varav 50 procent är nya. Vinet kom till år 1990 när familjen Malan på Simonsig bestämde sig för att göra ett vin som var kronan på verket av all deras rödviner. Resultatet blev Tiara, som fick sitt namn med anspelningar på kunglig smak. Vinet släpptes på marknaden år 1992 och blev en omedelbar succé. Tiara är ett fruktintensivt vin med mogna bärtoner som ackompanjeras av söta kryddor, rökiga inslag ekfat. Passar till kraftigare kötträtter, gärna vilt, med gräddiga tillbehör. Bäst 2019-2021.

 1 flaska Meerlust Red 2016

Meerlust åtnjuter svala brisar från kalla False Bay, vilket har gett egendomen dess namn. Meerlust betyder nämligen ”pleasure of the sea”. Vissa årgångar gör de en liten upplaga av det populära vinet Red, som görs på druvor från samma vingårdar som Meerlust Rubicon, men från lite yngre vinstockar. Meerlust Red har en större andel merlot än Rubicon vilket gör det tillgängligt redan i ung ålder. Merlotdruvan får även sällskap av cabernet sauvignon, cabernet franc och procent petit verdot vilket ger det en saftig, mörkbärig, kryddig och pepprig karaktär.  Passar bra ihop med allt fläsk och lamm. Bäst 2019-21.

 1 flaska Uva Mira Cabernet Sauvignon 2015

Den lilla producenten Uva Mira ligger allra högst upp i Stellenbosch och har med den höga altituden ett unikt mikroklimat. Egendomen hamnade i rampljuset när den tidigare vinmakaren Matthew van Heerden vann flertalet priser och bland annat utsågs till en av världens tio bästa vinmakare (av vinkritikern Stephen Tanzer). Idag har Christiaan Coetzee tagit över och fortsätter att hålla ribban lika högt med ett särskilt fokus på att uttrycka ursprung och druvkaraktär. Det är särskilt tydligt i Uva Mira cabernet sauvignon, som får ligga på franska ekfat, av vilka 65 procent var nya, innan det buteljeras. Vinet har mörkbärig karaktär med läckra inslag av tobak och cederträ och har en struktur som är perfekt partner till smakrika kötträtter med feta tillbehör. Bäst 2019-22.

1 flaska Rainbows End Cabernet Franc 2017

Rainbow’s End är Jacques Malans vingårdar som ligger belägna på höga sluttningar på upp till 540 meter över havet vid Jonkershoek-berget. Jacques och hans båda söner, Anton, som är källarmästare, och Francois, vinodlare och vinmakare, arbetar mycket hantverksmässigt. Druvorna till Rainbow’s Ends Cabernet Franc kommer från en vingårds vars terroir passar druvan cabernet franc utmärkt. Vinet lagras på ekfat, varav hälften är nya och hälften är använda, i 12 månader. Vinet brukar prisas av vinkritiker och tidigare årgångar har bland annat belönats med guldmedalj i Cabernet Franc Challenge, valts till det bästa cabernet franc-vin i Sydafrika av South Africa Wine of the Month Clud och prisats i South African Terroir Awards. Det har en ungdomlig doft av mörka bär, fat, tobak, gröna örter, gräs och är gjort i en lite lättare stil som passar till kryddiga grytor och stekt kött med örtiga tillbehör. Bäst 2019-2022.

 

Dela med dina vänner