Så här beställer du vin

Toscana Special (nr 71166) – Ciacci Piccolomini SLUTSÅLD

toscanaspecial2017

996,00 kr

Toscana Special innehåller 6 flaskor med 5 olika viner från Ciacci Piccolomini, en chans att på uppleva områdets karaktär i en och samma låda!

Tryffelsvinets Vinklubb har glädjen att kunna erbjuda en speciallåda med toppviner från en av de starkast lysande stjärnorna i Montalcino där man bland annat gör det berömda vinet Brunello di Montalcino. Producenten heter Ciacci Piccolomini och de har satt ihop en låda på 6 flaskor med 5 olika viner från sin repertoar. Alla unika på sitt speciella sätt och en chans att få uppleva områdets karaktär och denna fina producents hela bredd i en och samma låda!

Ciacci Piccolomini d’Aragona är en av Toscanas mest ambitiösa och kvalitetsmedvetna producenter. Egendomen ligger vackert inbäddad bland lummiga kullar i Castelnuovo d’Abate i Montalcino och har en något udda historia. 1985 dog den sista grevinnan Ciacci Piccolomini och den trogne medarbetaren Giuseppe Bianchini och hans familj fick ärva slottet och vingårdarna som tack för hans stora lojalitet och kärlek till marken och vinrankorna. Idag är det Giuseppes barn, Paolo och Lucia, som för arvet vidare med stor framgång.

Toscana Special innehåller:

2 buteljer 2015 Ciacci Piccolomini IGT

Ciacci Piccolomini IGT är deras instegsvin. Från en av de bästa årgångarna någonsin kommer ett härligt bärigt och generöst vin, med frisk, fruktig ton gjort på druvan Sangiovese samt 20 procent vardera av Cabernet Sauvignon och Merlot. Denna pärla passar till pasta med till exempel karljohansvamp. Det är även utmärkt till kyckling och kötträtter med mildare tillbehör. Perfekt nu och något år till.

1 butelj 2015 Rosso di Montalcino

Rosso di Montalcino kommer från samma avgränsade område som ”storebror” Brunello di Montalcino och görs även det på 100 procent Sangiovese. Skillnaden är att vinet ofta kommer från yngre stockar, och att det får ett års fatlagring istället för två. Ett riktigt bra och stilrent kvalitetsvin som passar perfekt till pastarätter, charkuterier och lättare kötträtter. Gott även till smörstekt fisk! Bäst 2017-2021.

1 butelj 2015 Ateo

Ateo är denna årgång ett riktigt muskelvin packat med frukt och tanniner gjort på Cabernet Sauvignon och Merlot. Går utmärkt att dricka nu till smakrika kötträtter som lamm, vilt och grytor. Passar även riktigt bra till grillat. Vi rekommenderar en halvtimmes luftning i karaff före avnjutning. Bäst 2017-2021 och är ett vin som vinner på lagring.

1 butelj 2014 Fabius

Ett helt unikt vin i Toscana gjort på 100 procent Syrah. Det är ett mycket välpackat vin med komplexa toner av mörka bär, mineraler, örter och elegant kryddighet. Vinet har rönt mycket internationell uppmärksamhet för sin stil och kvalitet. Perfekt till mörkt kött, grytor, grillat samt vilt. Kan drickas nu men vinner på lagring. Bäst 2017-2022.

1 butelj 2012 Brunello di Montalcino

Ett kraftfullt fullblodsvin som tål att lagras länge men är tillräckligt öppet för att kunna njutas nu. Brunello di Montalcino är gjort på 100 procent Sangiovese. Ett koncentrerat och fylligt vin med underbar elegans som passar väl till vilt, lamm och kötträtter med smakrika tillbehör. Vi rekommenderar en timmes luftning i karaff före avnjutning. Denna årgång fick 93 poäng av Dina Viner! Bäst 2017-2024.

Dela med dina vänner