Så här beställer du vin

Toscana Special (nr 75168) – Ciacci Piccolomini

996,00 kr

Slutsåld!

Toscana Special innehåller 6 flaskor med 5 olika viner från Ciacci Piccolomini i Montalcino, en chans att upptäcka en av våra populäraste producenter!

Toscana Special är en låda som vi har komponerat för att du ska ha enkelt ska kunna prova igenom en av våra populäraste producenter: Ciacci Piccolomini. Giuseppe Bianchini och hans familj ärvde det mäktiga 1600-talsslottet i Castelnuovo d’Abate i Montalcino år 1985. Idag har hans son Paolo tagit över och bedriver vinproduktion, olivodling, biodling och bränner lite grappa. De gör Brunello av absolut toppklass och har anammat den nya, modernare stilen i Montalcino, vilket bland annat innebär tillgängligare frukt och tydlig fathantering. Lådan innehåller totalt sex flaskor, fem olika viner.

Lådan innehåller:

2 buteljer 2015 Ciacci Piccolomini IGT

Sedan 2003 producerar Ciacci Piccolomini ett lysande budgetalternativ baserat på sangiovese, syrah, cabernet sauvignon och merlot. Sangiovesedruvorna kommer från deras yngsta vingårdar, planterade precis intill de marker som är dedikerade till Brunello di Montalcino och Rosso di Montalcino. Till skillnad mot producentens övriga viner lagras det här vinet inte på ekfat. Istället används ståltank och betongkärl för att framhäva vinets pigga körsbärsfrukt och läckert kryddiga toner. Det är ett av de mest prisvärda vinerna vi vet, som dessutom är en dröm att matcha till mat. Fram med charkbrickan, ost, lättare kötträtter eller salamipizza! Bäst 2018-2019.

1 butelj 2016 Rosso di Montalcino

Rosso di Montalcino görs på utvalda sangiovisedruvor från unga stockar och brukar kallas för det prisvärda alternativet till Brunello di Montalcino.  Vinet har en härlig och fräsch rödfruktighet, mjuka tanniner och uttrycker sangiovesedruvans karaktär på ett rent och charmigt sätt. Servera till smakrika vegetariska grytor, gräddbaserade pastarätter och lagrade ostar.  Bäst 2018-2022.

1 butelj 2015 Rosso di Montalcino Rossofonte

Rosso di Montalcino Rossofonte kommer från samma avgränsade område som producentens Brunello di Montalcino och görs precis som det vinet på 100 procent sangiovese grosso. Skillnaden är att Rosso di Montalcino Rossofonte görs på druvor från yngre vinstockar, och att det får ett års fatlagring istället för två. Gör sig utmärkt till tomatbaserade pastarätter, smörstekt svampoch lättare kötträtter.  Bäst 2018-2022.

1 butelj 2016 Ateo Sant’Antimo

Ateo är gjort på hälften cabernet sauvignon och hälften merlot, vilket märks i den blåfruktiga doften fylld av blåbär och svarta vinbär. Vinet är lagrat på små franska ekfat och gjort i en modern och tillgänglig stil som gör sig bra till smakrika kötträtter som grillat nötkött och grytor. Bäst 2018-2022.

1 butelj 2015 Fabivs Sant’Antimo

Fabivs är gjort på 100 procent syrah och lagras på franska ekfat. Ciacci Piccolomini var en av de första producenterna som började göra vin på syrah i Toscana, och de gjorde det framför allt eftersom Giuseppe själv var så förtjust i de franska versionerna. Druvorna kommer från vingården Del Conte som lämpar sig ypperligt för syrahdruvan. Det är verkligen ett vin med mycket personlighet och även om det ännu är ungt har det redan stor doft av mörka bär, lila blommor och örter. Perfekt till mörkt kött med gräddbaserade tillbehör och vilt. Kan drickas nu men vinner på lagring. Bäst 2018-2023.

Dela med dina vänner