Så här beställer du vin

Loire Special (nr 72140)

loirelådabildvinobar

1.032,00 kr

Den här lådan innehåller tre olika ursprungstypiska vitviner som är utvalda för att matcha höstens skaldjursrätter.

Beställ här

Loire Special är en låda som vi har komponerat för att du ska ha självklara viner till höstens skaldjur och fiskrätter. Lådan innehåller tre olika vita viner på tre olika druvor och kommer från några av de mest kända distrikten i Loire: Sancerre, Anjou och Muscadet. Alla tre vinerna uttrycker såväl ursprung som druva och har Loires klassiskt svala och fräscha syror och läckra mineralitet. Det är med andra ord även en perfekt samling för dig som vill lära känna Loire och dess viner bättre. Lådan innehåller totalt 6 flaskor, 2 av varje vin.

Lådans viner:

2 flaskor 2017 Muscadet Sèvre et Maine sur lie – Domaine de la Furonnière

Domaine de la Furonnières historia går många generationer tillbaka i tiden och ligger i Landreau, sydöster om Nantes i västra Loire. Närheten till havet gör Muscadet svalare än andra delar av Loire och ger vingården unikt mikroklimat. Vinet är gjort på druvan melon de Bourgogne från 30 år gamla vinrankor och är ungt, frisk och fruktigt. Det har fått ligga sju månader på sin jästfällning, sur lie, för en krämigare och fylligare karaktär. Läckert och uppfriskande och ska serveras ungt, gärna som aperitif eller till ostron. Det är även en klassisk partner till vitvinskokta musslor med vitlök eller till en klassisk räkfrossa.

2 flaskor 2017 Sancerre – Domaine Les Beaux Regards

Bakom Domaine Les Beaux Regards står Michel Girault som drivs av Patrick Girault och hans son Adrien. De har gjort viner i Sancerre i hela åtta generationer. Vinet görs naturligtvis på sauvignon blancdruvan och har vinifierats i ståltank och sedan fått ligga sex månader på sin jästfällning. Doften bjuder på druvans aromatiska och grönt blommiga toner och i smaken hittar du Sancerres torra, strama och flintiga karaktär.Vinet passar perfekt till den lyxigare skaldjursplatån och lättare fiskrätter. Prova även hur gudomligt bra Sancerre gifter sig med frisk getost.

2 flaskor 2016 Anjou Les Bergeres – Domaine FL

Domaine FL drivs av Philip Fournier och hans son Julien,  och de för vidare egendomens vinodlartradition som sträcker sig mer än 800 år tillbaka i tiden. De brinner för sitt ursprung och dess natur och odlar helt ekologiskt. Egendomen har verkligen ett fantastiskt läge och vingårdarna sträcker sig över Loire-floden – och hela fem olika appellationer. Les Bergeres görs på 100 procent ekologiskt odlade chenin blancdruvor från 25 år gamla rankor i Anjou. Vinet lagrades i nio månader i öppna fat. Det har chenindruvans klassiskt krämiga struktur, vibrerande syra och uppfriskande doft av äpplen, stenfrukt och mineral. Den långa, eleganta eftersmaken är oslagbar till skaldjur, fetare fisk och mildare ostar.

Dela med dina vänner